דובשניות

מחפשים מתכון האולטימטיבי של דובשניות? בבקשה: עוגיות מתוקות, מתובלות ובעלות מרקם ממכר שמזכיר משהו בין עוגה בחושה לעוגייה שווה ביותר
מחפשים מתכון האולטימטיבי של דובשניות? בבקשה: עוגיות מתוקות, מתובלות ובעלות מרקם ממכר שמזכיר משהו בין עוגה בחושה לעוגייה שווה ביותר
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מה זה עוגייה מבחוץ ועוגה מבפנים? דובשנייה!

ואם חשבתם שאתם אוהבים דובשניות מהסופר, חכו עד שתטעמו את אלה – הן מתוקות, מתובלות, ובעלות מרקם ממכר שמזכיר משהו בין עוגה בחושה לעוגייה. חקרתי קצת ומצאתי שזה מתכון גרמני לעוגיות כריסמס מסורתיות שנקראות Pfeffernuesse – פלפל ואגוז בגרמנית, על שם שני מרכיבים שכבר נשמטו מהמתכון המודרני…

את הבצק מכינים בצורה מיוחדת שמתחילה על הכיריים. הוא מתקבל רך מאוד ודביק, אבל בגלל שאין לי סבלנות אני מעצבת אותו מיד לעוגיות, בעזרת 2 כפיות. אם יש לכם עודף זמן ו/או סבלנות, רצוי לתת לבצק לנוח במקרר שעתיים – ואז הוא יהיה נוח לגלגול בידיים.

על הציפוי הלבן והמתוק (שמתקשה לזיגוג שביר אחרי שנותנים לו להתייצב שעה בטמפרטורת החדר) לא כדאי לוותר. חוץ מתוספת של מתיקות ויופי, הוא יוצר שכבת בידוד שמעכבת את התייבשות העוגייה ושומרת אותה טרייה ורכה.

עוגיות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגיות: בסיר קטן מחממים דבש, סוכר חום, סוכר וניל, שמן, קינמון וציפורן על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה (השמן יצוף מעל התערובת וגם גרגירי הסוכר לא ייעלמו, וזה בסדר).
  2. מסירים מהאש, מוסיפים סודה לשתייה וטורפים עד שהתערובת הופכת לקצף בהיר ואוורירי. מניחים בצד ל-10 דקות צינון.
  3. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. טורפים פנימה ביצה (עובדים בזריזות כדי שלא תיקרש). מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בכף עץ עד לקבלת תערובת בצקית אחידה, דביקה ורכה.
  5. מניחים כפיות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה - בעזרת 2 כפיות רטובות (טובלים בקערית מים מדי פעם למניעת הידבקות הבצק).
  6. אופים 8-10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות, שחומות ועדיין רכות למגע. מצננים לחלוטין.
  7. מצננים ובינתיים מכינים את הציפוי: בקערה טורפים אבקת סוכר וחלב - מתחילים עם כף חלב בלבד ומוסיפים את הכף השנייה לפי הצורך, עד שהמרקם מזכיר טחינה גולמית (אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט חלב, אם היא דלילה מדי מוסיפים אבקת סוכר).
  8. מצפים את העוגיות: טובלים כל עוגייה בציפוי כשהיא הפוכה ומניחים חזרה בתבנית. מניחים בצד לשעה, להתייצבות הציפוי. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (101)

Avatar

    Avatar
    אלישבע

    היי קרין, אני מכינה אותם כל שנה והם טעימות נורא! רציתי לדעת אם אפשר להקפיא אותם? תודה!

      Avatar
      קרין גורן

      היי אלישבע, איזה כיף לשמוע!
      כן, ניתן להקפיא

    Avatar
    הדסה

    היי! אני רוצה דובשניות פרווה, במה אפשר להמיר את החלב?

      Avatar
      קרין גורן

      היי הדסה, המירי את החלב בחלב סויה או מים

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות