-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
כבר פרסמתי בעבר כמה מתכונים לאוזני המן – אבל מאז שהתחלתי להכין אותן עם הבצק הזה (שאני קוראת לו “מאה–מאתיים-שתיים-שתיים”. הציצו בכמויות ותגלו למה…) – אלה אוזני ההמן הקבועות שלי. תוספת החלמונים ממש עושה בעיניי את ההבדל, והעוגיות שמתקבלות עדינות, חמאתיות ונימוחות במיוחד.
במלית הפרג אני משתמשת בסוד מתוק של סבתות – סולת! תוספת הסולת מקצרת את משך הבישול ומסמיכה את המלית בצ’יק.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
100גרם או 3/4 כוס אבקת סוכר
-
200 גרם חמאה קרה
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
2 חלמונים L
-
1/2 כפית גרידת לימון
מלית
-
2כוסות או 200 גרם פרג טחון
-
1כוס או 240 מ"ל חלב 3%
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1/4כוס או 40 גרם סולת
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
50 גרם חמאה קרה
-
3 כפות פתי בר וניל
קישוט אחרי האפייה (לא חובה)
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומצננים שעתיים: במעבד מזון מעבדים אבקת סוכר עם 200 גרם חמאה וקמח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמונים וקליפת לימון ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת כדור בצק אחיד (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים כף חלב, ואם הוא דביק מדי מוסיפים כף קמח). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים, להתייצבות.
- מכינים את מלית הפרג ומצננים: בסיר מערבבים פרג, חלב, סוכר וסולת. מחממים על אש בינונית עד לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת נראית כמו דייסה (היא תסמיך עם הקירור). מסירים מהאש, מוסיפים קליפת לימון ו-50 גרם חמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מניחים בצד לצינון.
- מערבבים פנימה פירורי ביסקוויטים ושומרים במקרר עד השימוש (אפשר להכין אפילו יומיים-שלושה מראש).
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרדדים את הבצק הקר על נייר אפייה מקומח, לעובי 1/2 ס”מ. לבצק מנוקד בפרג מבחוץ - כמו בתמונה - מפזרים מעט פרג שלם על המשטח לפני הרידוד.
- קורצים עיגולים בעזרת חותכן בקוטר 8-7 ס”מ (או כוס של קפה שחור) ומניחים כפית מלית פרג במרכז כל עיגול. צובטים 3 קצוות מעל המלית ליצירת אוזן המן. מרדדים שוב וקורצים את שאריות הבצק.
- מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות, עד להזהבה קלה (אוזני ההמן אמורות להישאר בהירות יחסית). מצננים לחלוטין.
- מפזרים אבקת סוכר (אם רוצים) ומגישים. שומרים בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומצננים שעתיים: במעבד מזון מעבדים אבקת סוכר עם 200 גרם חמאה וקמח עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמונים וקליפת לימון ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת כדור בצק אחיד (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים כף חלב, ואם הוא דביק מדי מוסיפים כף קמח). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים, להתייצבות.
- מכינים את מלית הפרג ומצננים: בסיר מערבבים פרג, חלב, סוכר וסולת. מחממים על אש בינונית עד לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת נראית כמו דייסה (היא תסמיך עם הקירור). מסירים מהאש, מוסיפים קליפת לימון ו-50 גרם חמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מניחים בצד לצינון.
- מערבבים פנימה פירורי ביסקוויטים ושומרים במקרר עד השימוש (אפשר להכין אפילו יומיים-שלושה מראש).
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרדדים את הבצק הקר על נייר אפייה מקומח, לעובי 1/2 ס”מ. לבצק מנוקד בפרג מבחוץ - כמו בתמונה - מפזרים מעט פרג שלם על המשטח לפני הרידוד.
- קורצים עיגולים בעזרת חותכן בקוטר 8-7 ס”מ (או כוס של קפה שחור) ומניחים כפית מלית פרג במרכז כל עיגול. צובטים 3 קצוות מעל המלית ליצירת אוזן המן. מרדדים שוב וקורצים את שאריות הבצק.
- מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות, עד להזהבה קלה (אוזני ההמן אמורות להישאר בהירות יחסית). מצננים לחלוטין.
- מפזרים אבקת סוכר (אם רוצים) ומגישים. שומרים בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (100)
הייי תודה על המתכון! במה עוד אפשר למלא למי שלא אוהב פרג?
היי הדס, אפשר למלא בכל ממרח שאת אוהבת.
הכנתי אתמול במילוי תמרים ובמילוי שוקולד יצא מדהים!! בצק רך וטעים כיפי לעבודה אין על המתכונים של קרין
היי רותם איזה כיף לשמוע!
שתדעי שקיבלתי עליהם מלאא מחמאות הבצק איכותי ביותר ונוח לעבודה
יוו נראה טובבבב אני מכינהה