עוגת כדורי שוקולד

עוגת כדורי שוקולד מושלמת ללא אפייה עם תחתית שעשויה מתערובת כדורי שוקולד, שכבה של קרם שוקולד מתוק ומעליה עיטור של אבקת קקאו
עוגת כדורי שוקולד מושלמת ללא אפייה עם תחתית שעשויה מתערובת כדורי שוקולד, שכבה של קרם שוקולד מתוק ומעליה עיטור של אבקת קקאו
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

חשבתי מה אפשר להכין מתערובת כדורי השוקולד שיהיה מיוחד וחגיגי יותר וכך נולד לו המתכון הבא – עוגת כדורי שוקולד! התחתית של העוגה עשויה מתערובת כדורי שוקולד, מעליה שכבה של קרם שוקולד מתוק ומעליה- אבקת קקאו. עוגת כדורי שוקולד מטריפה ומשגעת שילדים מתעלפים עליה!

עוגות ביסקוויטים
קרין גורן
X

מצרכים להכנת עוגת כדורי שוקולד

מצרכים להכנת עוגת כדורי שוקולד


קישוט


 

אופן הכנה

  1. מכינים תחתית עוגת כדורי שוקולד: שמים בסיר בינוני שוקולד, חמאה, סוכר וחלב ומחממים על אש קטנה עד שהתערובת נמסה ונוזלית. מסירים מהאש.
  2. שוברים את הביסקוויטים בידיים עד שהם שבורים גס. שמים בקערה גדולה ומוזגים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת גב של כף. מעבירים את התבנית לקירור מהיר במקפיא למשך 10 דקות.
  4. מלית: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, סירופ מייפל ואינסטנט פודינג, במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.
  5. מוזגים את הקרם לתבנית ומיישרים בעזרת לקקן. מעבירים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות, להתייצבות העוגה.
  6. שמים את הקקאו במסננת קטנה ומפזרים מעל העוגה. חותכים לריבועים ומגישים.

 

 

הערות

  • אפשר להכין את העוגה בתבנית קפיצית בקוטר 25 ס"מ עם תחתית זכוכית.
  • משתמשים בחבילה קטנה של פתי בר, 30 עוגיות.
  • אפשר להחליף את המייפל בדבש.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (69)

Avatar

    Avatar
    ליבי

    היי נראה לי שכתוב במתכון יותר מידי מרגרינה, הכנתי ויצא לי שומני בטרוף

      Avatar
      קרין גורן

      הי ליבי. המתכון בסדר, אבל אם מרגיש לך שומני מדי, אפשר להוריד מעט בכמות המרגרינה.

    Avatar
    ליאת

    מעוניינת בגרסת פרווה, ניתן להמיר חמאה בשמן? אם כן, מה הכמות? תודה

      Avatar
      קרין גורן

      היי ליאת. כן, אפשר בהחלט, אבל שמן זה 85% מכמות החמאה. כלומר על 100 גרם חמאה, 85 גרם שמן

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות