-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
העוגיות האלה נכנסות לתנור ככדורים תמימים, שמצופים לגמרי באבקת סוכר. במהלך האפייה העוגיות תופחות, “מתפוצצות” ומקבלות את מראה הסדקים המיוחד. טעים להשתמש באייריש קרים, אבל אפשר לבחור גם ליקר אחר (ראו גיוונים למטה) ואפילו להסתפק בחלב בלבד (אם מוותרים על נגיעה של טעם נוסף). שימו לב שאתם מודדים את הנוזלים בכף מדידה מתאימה ולא בכף גדולה מדי (מדידה נדיבה מדי עלולה לגרום לעוגיות להשתטח…).
גיוונים:
- לטעם תפוז: מוסיפים קליפה מגוררת מתפוז אחד, ומשתמשים בליקר תפוזים.
- לטעם אגוזי לוז: משתמשים בליקר אגוזים (למשל פרנג’ליקו), ומחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
- לטעם קפה: מחליפים את הליקר בליקר קפה , או באספרסו חזק מוכן וקר.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 50 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
350 גרם שוקולד מריר
-
50 גרם חמאה
-
3 ביצים L
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
3 כפות חלב 3%
-
3/4כוס או 120 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1כוס או 100 גרם שקדים טחונים
-
1 כף ליקר אמרטואו כל ליקר אחר שאוהבים
אופן הכנה
- ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
- במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר וחלב. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים.
- מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
- מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס”מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
- אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר - במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים).
- מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
- במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר וחלב. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים.
- מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
- מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס”מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
- אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר - במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים).
- מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (296)
האם ניתן להשתמש בקמח שקדים במקום שקדים טחונים? האם זה אותו הדבר? תודה
היי ג’יניפר, אין הבדל אם השקדים הטחונים הם ברמה של אבקה
אפדר להחליף א השוקולד המריר לשוקולד חלב?
היי שירה, לא ניתן להחליף לשוקולד חלב, מומלץ להשתמש בשוקולד מריר
היי כל העוגיות השתטחו לי ממש, מה עשיתי לא נכון?
היי אלכסנדרה, שימי לב ששמת אבקת אפיה ושאפית לא יותר מ 6-7 דק’.
היי אלכסנדרה, שימי לב ששמת אבקת אפיה ושאפית לא יותר מ 7-8 דק’.