-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
1 1/2או 360 גרם סוכר חום כהה
-
3/4כוס או 180 מ"ל שמן קנולה
-
4 ביצים L
-
3/4כוס או 180 מ"ל טחינה גולמית
-
1/2כוס או 70 גרם קמח לבן
-
3/4כוס או 110 גרם קמח מלא
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית גדושה קינמון טחון
-
1 כפית פלפל אנגלי טחון
-
5בינוניים או 350 גרם גזרים
-
1 1/2כוסות או 150 גרם אגוזי מלך
קישוט
-
1/2 כוס שומשום
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן וביצים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה טחינה.
- מוסיפים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון ופלפל אנגלי ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
- מקפלים פנימה גזר מגורר ואגוזים שבורים גס.
- משמנים את התבניות ושמים בכל תבנית חופן שומשום (בערך 2 כפות). מטלטלים את התבנית כך שהשומשום יצפה אותה מבפנים, ורק אז יוצקים את הבלילה פנימה, עד שלושת רבעי מגובה הדפנות. מפזרים שומשום בנדיבות גם מלמעלה.
- אופים כ-45 דקות, עד שהעוגות ריחניות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
עוגת שוקולד ואבוקדו, כן כן אבוקדו
עוגת אפרסמון וקינמון ללא גלוטן
מאפינס בננה וחמאת בוטנים ללא גלוטן
טארט טאטן חבושים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערה גדולה טורפים סוכר חום, שמן וביצים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה טחינה.
- מוסיפים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח, קינמון ופלפל אנגלי ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
- מקפלים פנימה גזר מגורר ואגוזים שבורים גס.
- משמנים את התבניות ושמים בכל תבנית חופן שומשום (בערך 2 כפות). מטלטלים את התבנית כך שהשומשום יצפה אותה מבפנים, ורק אז יוצקים את הבלילה פנימה, עד שלושת רבעי מגובה הדפנות. מפזרים שומשום בנדיבות גם מלמעלה.
- אופים כ-45 דקות, עד שהעוגות ריחניות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
עוגת שוקולד ואבוקדו, כן כן אבוקדו
עוגת אפרסמון וקינמון ללא גלוטן
מאפינס בננה וחמאת בוטנים ללא גלוטן
טארט טאטן חבושים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (42)
אפשר סילאן במקום סוכר חום? אם כן כמה?
סוכר חום חשוב 🙂 לא הייתי ממירה אותו בסילאן במקרה הזה
אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
כן