-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
חשוב לאפות את העוגיות האלה על תבנית מרופדת בנייר אפיה, כדי שהסוכריות הנמסות לא ידביקו את העוגיות לתבנית.
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
200 גרם חמאה רכה
-
1 כוס סוכר לבן
-
4 כפות מיץ לימון
-
2 1/2 כוסות קמח לבן
-
1/4 כפית אבקת אפייה
מלית
-
40 סוכריות חמוצות קשות צבעוניות בינוניות
אופן הכנה
- בקערה גדולה שמים חמאה רכה, סוכר, מיץ לימון, קמח ואבקת אפיה ולשים בידיים לבצק אחיד.
- מקמחים את משטח העבודה וגם את הבצק, ומרדדים בעזרת מערוך לעובי של 1/2 ס”מ בערך (אם הבצק יבש מדי - מוסיפים כף מים, אם הוא דביק מוסיפים מעט קמח או מכניסים למקפיא ל-10 דקות)
- חותכים את הבצק בעזרת גלגלת משוננת לריבועים בגודל 10 ס”מ ומניחים ברווחים גדולים על התבנית. קורצים בכל מלבן בצק 4 עיגולים קטנים (בעזרת חותכן עוגיות קטן או פקק של בקבוק).
- מסירים את העטיפות מכל הסוכריות ושמים אותן לפי צבעים שונים בשקיות ניילון. מרסקים אותן בעזרת מכות מערוך או פטיש שניצלים עד שהן הופכות לפירורים. ממלאים את החורים בפירורי הסוכריות בערמה גבוהה.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות זהובות והסוכריות נמסות ומבעבעות.
- מניחים לעוגיות להתקרר לפני שמזיזים אותן כדי לאפשר לסוכריות להתקשות. (זהירות ! הסוכריות המומסות חמות מאוד!)
אופן הכנה
- בקערה גדולה שמים חמאה רכה, סוכר, מיץ לימון, קמח ואבקת אפיה ולשים בידיים לבצק אחיד.
- מקמחים את משטח העבודה וגם את הבצק, ומרדדים בעזרת מערוך לעובי של 1/2 ס”מ בערך (אם הבצק יבש מדי - מוסיפים כף מים, אם הוא דביק מוסיפים מעט קמח או מכניסים למקפיא ל-10 דקות)
- חותכים את הבצק בעזרת גלגלת משוננת לריבועים בגודל 10 ס”מ ומניחים ברווחים גדולים על התבנית. קורצים בכל מלבן בצק 4 עיגולים קטנים (בעזרת חותכן עוגיות קטן או פקק של בקבוק).
- מסירים את העטיפות מכל הסוכריות ושמים אותן לפי צבעים שונים בשקיות ניילון. מרסקים אותן בעזרת מכות מערוך או פטיש שניצלים עד שהן הופכות לפירורים. ממלאים את החורים בפירורי הסוכריות בערמה גבוהה.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות זהובות והסוכריות נמסות ומבעבעות.
- מניחים לעוגיות להתקרר לפני שמזיזים אותן כדי לאפשר לסוכריות להתקשות. (זהירות ! הסוכריות המומסות חמות מאוד!)
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (8)
אמאל׳ה עוגיות ילדות שלי מאוהבת בהן עד היום!!! ואני בת 20+(; אי אפשר להפסיק לזלול תודה!😋🙏🏽
תודה רבה רות