חצי חצי
ספר האפייה החדש של קרין גורן! עכשיו בחנויות הספרים.
ספר בשני טעמים, שני סגנונות ושתי רמות קושי - שאפשר לפתוח מאיזה כיוון שתרצו (תלוי במצב הרוח המתוק/מלוח איתו קמתם).
בחצי המתוק - מתכונים של “אפייה ביתית”: עוגות לאפייה ספונטנית וגם עוגיות, קינוחים ואפילו עוגות מוס לא מסובכות מדי - כולם ממצרכים פשוטים שתמיד יש בבית (של קרין, לפחות).
לדוגמה: עוגת אלפחורס עם מוס שוקולד לבן וקוקוס, עוגת שוקולד קוקוס בהשראת באונטי, עוגת לימונדה בחושה ומטריפה מצופה זיגוג שביר, סופלה שוקולד אישי כמו במסעדות, קאפקייקס נוטלה עם קרם מזולף, בראוניז פרווה על בסיס שמן, עוגיות פאי פקאן יפהפיות וענוגות…. ועוד.
בחצי המלוח - מתכונים של “אפייה מקצועית”: לימים שבהם יש חשק וסבלנות להיות במטבח, עם מתכוני מאפים שקונים בדרך כלל בחוץ, וההכנה שלהם דורשת קצת יותר זמן ועבודה.
למשל: ג’חנון, פיתות עם כיס, פיתות בצל ופיתות זעתר, פוקאצו’ת מסוגים שונים, פיצה ביתית מעולה, בייגל רומני, בייגלה ירושלמי ופרצל, לחמים, לחמניות, קרקרים…ועוד.
בשני חצאי הספר, כל מתכון מופיע פעמיים - כמתכון כתוב מפורט וכמתכון בתמונות, עם הדגמה של אופן ההכנה שלב אחרי שלב. וכמיטב המסורת של ספרי קרין גורן, בשני החצאים מופיעים גם טיפים מקצועיים חשובים להצלחה - “סודות מתוקים” ו”סודות מלוחים”.