-
מרכיבים12
-
הכנה שעהכולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 12 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
טורט שוקולד
-
200 גרם שוקולד מריר
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
6 ביצים L
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
קרם וניל
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר לבן
-
1חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2גביעי או 400 מ"ל שמנת חמוצה 15%
ציפוי שוקולד
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
150 גרם שוקולד חלב
-
1 כפית קפה נמס
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
- מכינים את הטורט: שמים בקערה את השוקולד והשמנת המתוקה וממיסים במיקרוגל. מצננים מעט.
- במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה במשך 10 דקות, עד לקבלת קרם סמיך ואוורירי מאוד. מקפלים פנימה ידנית את תערובת השוקולד הפושרת.
- משטחים את התערובת בתבנית ואופים 30-25 דקות בלבד, עד שהעוגה תפוחה, רכה ומעט רוטטת - היא לא תראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור. כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין - היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור, וזה בסדר.
- מכינים את קרם הווניל: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר, האינסטנט פודינג ושמנת החמוצה, עד לקבלת קרם אוורירי ועדיין קצת רך.
- משטחים את הקרם על העוגה הקרה בתבנית ומעבירים לקירור והתייצבות, ל-4 שעות במקרר, או לשעה במקפיא.
- מכינים את ציפוי השוקולד: שמים בקערה את השמנת המתוקה, שוקולד החלב והנס קפה וממיסים במיקרוגל. טורפים לאיחוד ומצננים מעט.
- מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה ומטלטלים את התבנית בעדינות, עד שהציפוי מכסה את הקרם. מקפיאים 5 דקות להתייצבות הציפוי, או שומרים במקרר עד ההגשה.
- מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית כדי לשחרור אותה. פורסים ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר.
אחרי כל השוקולד בשולחן החג, חייב משהו קליל ומרענן כמו הסברינות הנהדרות האלו לפסח
איזה קרם ברולה מחכה לכם כאן - אתם חייבים לפנק את האורחים שלכם לחג
עוגיות משגעות של מרנג זברה מ-3 מרכיבים שלא תוכלו להפסיק לנשנש בחג
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
- מכינים את הטורט: שמים בקערה את השוקולד והשמנת המתוקה וממיסים במיקרוגל. מצננים מעט.
- במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במהירות גבוהה במשך 10 דקות, עד לקבלת קרם סמיך ואוורירי מאוד. מקפלים פנימה ידנית את תערובת השוקולד הפושרת.
- משטחים את התערובת בתבנית ואופים 30-25 דקות בלבד, עד שהעוגה תפוחה, רכה ומעט רוטטת - היא לא תראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור. כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין - היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור, וזה בסדר.
- מכינים את קרם הווניל: מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר, האינסטנט פודינג ושמנת החמוצה, עד לקבלת קרם אוורירי ועדיין קצת רך.
- משטחים את הקרם על העוגה הקרה בתבנית ומעבירים לקירור והתייצבות, ל-4 שעות במקרר, או לשעה במקפיא.
- מכינים את ציפוי השוקולד: שמים בקערה את השמנת המתוקה, שוקולד החלב והנס קפה וממיסים במיקרוגל. טורפים לאיחוד ומצננים מעט.
- מוזגים את הציפוי על העוגה הקרה ומטלטלים את התבנית בעדינות, עד שהציפוי מכסה את הקרם. מקפיאים 5 דקות להתייצבות הציפוי, או שומרים במקרר עד ההגשה.
- מעבירים סכין בהיקף בין העוגה לתבנית כדי לשחרור אותה. פורסים ומגישים. שומרים במקרר ומגישים קר.
אחרי כל השוקולד בשולחן החג, חייב משהו קליל ומרענן כמו הסברינות הנהדרות האלו לפסח
איזה קרם ברולה מחכה לכם כאן - אתם חייבים לפנק את האורחים שלכם לחג
עוגיות משגעות של מרנג זברה מ-3 מרכיבים שלא תוכלו להפסיק לנשנש בחג
הערות
- הביצים אמורות להיות בטמפרטורת החדר
- חשוב להיזהר מאפיית יתר, אחרת העוגה לא תהיה עסיסית
- מומלץ לפרוס את העוגה בעזרת סכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך)
הערות
- הביצים אמורות להיות בטמפרטורת החדר
- חשוב להיזהר מאפיית יתר, אחרת העוגה לא תהיה עסיסית
- מומלץ לפרוס את העוגה בעזרת סכין טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך)
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (135)
עוגת הבית שלנו! בכל חג ובכל אירוע
איזה כיף שני 🙂
ללא הפרדם ביצים?
היי מעיין, ללא הפרדת ביצים 🙂