ממתק קוקוס ורוד ממש כמו בקיוסק

ממתק קוקוס ורוד ממש כמו בקיוסק זה ממתק נוסטלגי בגרסה ביתית ולא פחות טעימה, ללא צבעי מאכל מלאכותיים, שמתאים בול לחופשת חול המועד
ממתק קוקוס ורוד ממש כמו בקיוסק זה ממתק נוסטלגי בגרסה ביתית ולא פחות טעימה, ללא צבעי מאכל מלאכותיים, שמתאים בול לחופשת חול המועד
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • מרכיבים
    6
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
ממתקים
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציפוי קוקוס ורוד


אופן הכנה

  1. בסיר גדול מחממים את החמאה, החלב המרוכז והמים עד שהחמאה נמסה והתערובת רותחת (מערבבים מדי פעם). מבשלים עוד 2 דקות - התערובת תבעבע ותיראה כאילו היא גולשת, וזה בסדר.
  2. מסירים מהאש, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים לקבלת תערובת בצקית רכה ורטובה. מצננים לטמפרטורת החדר.
  3. מניחים 1/4 מהתערובת בפס לרוחב נייר אפייה ויוצרים גליל בקוטר 3 ס”מ (ראו את ההסבר המפורט בהערות). חוזרים על הפעולה עם יתרת התערובת ליצירת 4 גלילים סה”כ.
  4. מעבירים להתייצבות ל-1-2 שעות במקרר, או ל-30 דקות במקפיא.
  5. לציפוי משפשפים בקצוות האצבעות את הקוקוס ותרכיז הפטל עד שהקוקוס נצבע כולו בוורוד. מעבירים את הקוקוס הוורוד למגש שטוח.
  6. מקלפים את נייר האפייה מגליל הקוקוס ומגלגלים בקוקוס הוורוד תוך הפעלת לחץ קל - הציפוי הלח יידבק מעצמו לגליל.
  7. פורסים לממתקים בגודל הרצוי. שומרים מכוסה במקרר ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.

הערות

  • את התערובת אי אפשר ממש לגלגל, כי היא תתפרק. כדי לעצב יוצרים מהתערובת "קבב" ארוך ומניחים לרוחב נייר אפייה, במרכז. מקפלים את הנייר לחצי מעל התערובת. מצמידים סרגל ל"קבב"”מעל הנייר, מושכים את קצה הנייר התחתון אלינו ובמקביל לוחצים את הסרגל כלפי משטח העבודה – התערובת תידחס בין הנייר לסרגל ויתקבל גליל מושלם
  • אפשר לפרוס את הגלילים למטבעות בגודל ביס, או לממתקים גדולים באורך 6 ס”מ, כמו אלה שקונים
  • לבישול התערובת מומלץ להשתמש בסיר גדול

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    lost in Thailand ioi

    למי שרוצה פרווה אפשר להשתמש בחלב מרוכז מקוקוס. או מתכון בו משתמשים בסירוף תירס ואין צורך במוצרי חלב

      Foody team
      מערכת Foody

      אם חלב מרוכז מקוקוס הוא בעל מרקם זהה לחלב מרוכז אז אפשר להמיר בו. בהצלחה!

    Avatar
    רויטל אסייג

    אפשר חלב קוקוס במקום חלב מרוכז?

      Foody team
      מערכת Foody

      לא ניתן להמיר בחלב קוקוס משום שחלב מרוכז מרקמו צמיגי הרבה יותר ונחוץ להצלחת החטיף. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות