-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
סירופ
-
5 כוסות מים
-
2 1/2כוסות או 500 גרם סוכר לבן
-
1 תפוז בינוני
-
1 כף תמצית וניל
-
1 כף תמצית רום
קצפת ודובדבנים
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
5כפות או 60 גרם סוכר לבן
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
16 דובדבנים מסוכרים קטנים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח והשמרים.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל. מוסיפים לה את החלב ומערבבים לקבלת תערובת פושרת.
- מוסיפים את הביצים, הסוכר, המלח ואת תערובת החמאה הפושרת, ומעבדים במהירות נמוכה במשך דקה לאיחוד. מגבירים למהירות בינונית ומעבדים 5-2 דקות נוספות, עד לקבלת בלילה נוזלית, חלקה ומבריקה.
- מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כ-40 דקות.
- מערבבים את הבצק להוצאת האוויר. משמנים את תבנית השקעים וממלאים כף גדושה של בלילה בכל שקע (עד מחצית גובה הדפנות). מרססים את פני הבצק בשמן ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- לקראת סיום התפיחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- אופים 20-15 דקות, עד שהסברינות שחומות וקפיציות למגע. מצננים מעט ומשחררים מהתבנית.
- מכינים את הסירופ: פורסים את התפוז לפרוסות. בסיר רחב מחממים את המים, הסוכר ופרוסות התפוז על אש בינונית עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את התמציות. שומרים כוס מהסירופ בצד, להגשה.
- טובלים את הסברינות בסירופ עד שהן נרטבות וממש סופגות אותו.
- מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.
- מזלפים מעל כל סברינה תלולית גבוהה של הקצפת, מקשטים בדובדבנים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח והשמרים.
- ממיסים את החמאה במיקרוגל. מוסיפים לה את החלב ומערבבים לקבלת תערובת פושרת.
- מוסיפים את הביצים, הסוכר, המלח ואת תערובת החמאה הפושרת, ומעבדים במהירות נמוכה במשך דקה לאיחוד. מגבירים למהירות בינונית ומעבדים 5-2 דקות נוספות, עד לקבלת בלילה נוזלית, חלקה ומבריקה.
- מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כ-40 דקות.
- מערבבים את הבצק להוצאת האוויר. משמנים את תבנית השקעים וממלאים כף גדושה של בלילה בכל שקע (עד מחצית גובה הדפנות). מרססים את פני הבצק בשמן ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- לקראת סיום התפיחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- אופים 20-15 דקות, עד שהסברינות שחומות וקפיציות למגע. מצננים מעט ומשחררים מהתבנית.
- מכינים את הסירופ: פורסים את התפוז לפרוסות. בסיר רחב מחממים את המים, הסוכר ופרוסות התפוז על אש בינונית עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את התמציות. שומרים כוס מהסירופ בצד, להגשה.
- טובלים את הסברינות בסירופ עד שהן נרטבות וממש סופגות אותו.
- מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.
- מזלפים מעל כל סברינה תלולית גבוהה של הקצפת, מקשטים בדובדבנים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות
- אם אין זמן להתפיח את בצק הסברינה, אפשר לדלג על התפחה זו וישר למזוג לתבניות. התוצאה תצא פחות אוורירית אבל עדיין נחמדה
הערות
- אם אין זמן להתפיח את בצק הסברינה, אפשר לדלג על התפחה זו וישר למזוג לתבניות. התוצאה תצא פחות אוורירית אבל עדיין נחמדה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (38)
אני רוצה להכין את העוגה כעוגה אחת, האם הכמות מתאימה לתבנית עגולה 26? או שצריך להגדיל כמויות? (במידה וכן צריך להגדיל, מה הכמויות במדוייקות?)
אפשר בתבנית הזו, אין צורך לשנות כמויות
ברצוני להגיש את הסברינות בעוד יומיים. האם כדאי להקפיא אותן לאחר האפיה ואז לקשט? או להכין הכל ואז להקפיא?
עדיף להקפיא אחרי האפייה ולקשט בהגשה