-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילת פנקייק
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4כוס או 35 גרם אבקת סוכר
-
1 ביצה L
-
1 1/4כוסות או 300 מ"ל חלב 3%
-
1 כפית גרידת לימון
-
1/2 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מכינים את הבלילה: בקערה מס’ 1 מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ואבקת הסוכר. בקערה מס’ 2 טורפים את הביצה, החלב וגרידת הלימון.
- מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערת הקמח וטורפים עד שאין גושים.
- מכינים את הפנקייק הפרוע: ממלאים את הבקבוק הלחיץ בבלילה וגוזרים מעט את הפיה, כדי להגדיל את הפתח.
- במחבת מחממים את השמן לטיגון חצי-עמוק.
- מתחילים בזילוף של עיגול חיצוני וממלאים אותו ב”קשקושים”. מטגנים עד להזהבה מצד אחד (כדקה), הופכים ומטגנים להזהבה מהצד השני. מוציאים לצלחת עם נייר סופג, מצננים ומקשטים באבקת הסוכר.
- מכינים את קריספיות הפרח: מדללים מעט את הבלילה, אם צריך.
- בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק, וכשהוא חם מכניסים לדקה את הידית עם פרח המתכת, שתתחמם טוב טוב.
- מנערים את הידית מעט ובזהירות מעודפי השמן וטובלים בקערה עם הבלילה (עד אמצע גובה הפרח, בערך). סופרים עד 3, מרימים ומעבירים לסיר השמן לטיגון של 20 שניות בערך.
- משחררים בעזרת כף מחוררת את הבצק לשמן. מטגנים להזהבה מלאה ומוציאים לנייר סופג. מצננים ומקשטים באבקת הסוכר.
מתכון לפנקייק מושלם ב-10 דקות
סופר דופר פוד - פנקייק שוקולד מקמח כוסמין שילדים עפים עליו
גרמקנודל - הכופתאה האוסטרית שמשגעת את מאסטר שף
לא רק לנסיכות - פנקייקס ורודים עם סלק
רות סירקיס היא הגדולה מכולם! פנקייק של ילדים מבשלים
במקום פנקייק - מאפינס בננה ומייפל לשבת בבוקר
מתכון של בריאות - פנקייק שיבולת שועל ובננה
פנקייק בננה: מתכון ב- 10 דקות הכנה
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
אופן הכנה
- מכינים את הבלילה: בקערה מס’ 1 מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ואבקת הסוכר. בקערה מס’ 2 טורפים את הביצה, החלב וגרידת הלימון.
- מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערת הקמח וטורפים עד שאין גושים.
- מכינים את הפנקייק הפרוע: ממלאים את הבקבוק הלחיץ בבלילה וגוזרים מעט את הפיה, כדי להגדיל את הפתח.
- במחבת מחממים את השמן לטיגון חצי-עמוק.
- מתחילים בזילוף של עיגול חיצוני וממלאים אותו ב”קשקושים”. מטגנים עד להזהבה מצד אחד (כדקה), הופכים ומטגנים להזהבה מהצד השני. מוציאים לצלחת עם נייר סופג, מצננים ומקשטים באבקת הסוכר.
- מכינים את קריספיות הפרח: מדללים מעט את הבלילה, אם צריך.
- בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק, וכשהוא חם מכניסים לדקה את הידית עם פרח המתכת, שתתחמם טוב טוב.
- מנערים את הידית מעט ובזהירות מעודפי השמן וטובלים בקערה עם הבלילה (עד אמצע גובה הפרח, בערך). סופרים עד 3, מרימים ומעבירים לסיר השמן לטיגון של 20 שניות בערך.
- משחררים בעזרת כף מחוררת את הבצק לשמן. מטגנים להזהבה מלאה ומוציאים לנייר סופג. מצננים ומקשטים באבקת הסוכר.
מתכון לפנקייק מושלם ב-10 דקות
סופר דופר פוד - פנקייק שוקולד מקמח כוסמין שילדים עפים עליו
גרמקנודל - הכופתאה האוסטרית שמשגעת את מאסטר שף
לא רק לנסיכות - פנקייקס ורודים עם סלק
רות סירקיס היא הגדולה מכולם! פנקייק של ילדים מבשלים
במקום פנקייק - מאפינס בננה ומייפל לשבת בבוקר
מתכון של בריאות - פנקייק שיבולת שועל ובננה
פנקייק בננה: מתכון ב- 10 דקות הכנה
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
הערות
- כדי להכין את הפנקייק הפרוע תצטרכו בקבוק לחיץ, או בקבוק קטשופ נקי ויבש. כדי להכין את קריספיות הפרח תצטרכו ידית "רוזט" עם פרח מתכת לטיגון
- ככל שבלילת הקריספיות דלילה יותר, כך הרוזט ייצא דק ועדין יותר. המרקם אמור להזכיר שמנת מתוקה סמיכה. אם הוא לא דליל מספיק מוסיפים מעט חלב או מים
הערות
- כדי להכין את הפנקייק הפרוע תצטרכו בקבוק לחיץ, או בקבוק קטשופ נקי ויבש. כדי להכין את קריספיות הפרח תצטרכו ידית "רוזט" עם פרח מתכת לטיגון
- ככל שבלילת הקריספיות דלילה יותר, כך הרוזט ייצא דק ועדין יותר. המרקם אמור להזכיר שמנת מתוקה סמיכה. אם הוא לא דליל מספיק מוסיפים מעט חלב או מים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
ניסיתי ונהניתי
שמחה לשמוע סמדר