-
מרכיבים6
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 6 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל המאפה הרצוי. חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק.
- משמנים את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות, ומניחים על משטח מקומח היטב לתפיחה של 20 דקות. ממשיכים לפי הוראות המתכונים הבאים.
אופן הכנה
- לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל המאפה הרצוי. חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק.
- משמנים את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות, ומניחים על משטח מקומח היטב לתפיחה של 20 דקות. ממשיכים לפי הוראות המתכונים הבאים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (3)
באחד ממתכוני בצק השמרים בספר חצי חצי (לחמניות סנדוויץ) יש גם שמרים וגם אבקת אפיה. מה התפקיד של כל אחד מהם בבצק? למה יש צורך גם באבקת האפיה?
היי נתי, השילוב של שניהם יוצרים מאפים תפוחים יותר
מתכון קבוע אצלי. קל וטעים , תודה