-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 45 |
---|
מצרכים להכנת עוגיות אלפחורס
מצרכים להכנת עוגיות אלפחורס
בצק אלפחורס
-
200 גרם חמאה רכה
-
100 גרם אבקת סוכר
-
4 חלמונים L
-
200גרם או 1 1/3 כוסות קורנפלור
-
200גרם או 1 1/3 כוסות קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית קליפת לימוןמגוררת
מלית
-
1 כוס ריבת חלב
ציפוי
-
1 כוס שבבי קוקוס
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים אחד אחד ומעבדים עד שהתערובת אחידה.
- מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת, מעבדים רק עד לבצק אחיד ויוצרים כדור. שמים במקרר למשך שעה-שעתיים להתקררות - לעבודה נוחה יותר עם הבצק.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 3-4 ס”מ.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.
- ממלאים את עוגיות האלפחורס: מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’ עוגיות אלפחורס. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה ריבה, אפשר למרוח על כל הדפנות).
- מגלגלים את העוגיות בקוקוס.
- לא טועמים מיד - העוגיות משתבחות מאוד כעבור יום.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים אחד אחד ומעבדים עד שהתערובת אחידה.
- מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת, מעבדים רק עד לבצק אחיד ויוצרים כדור. שמים במקרר למשך שעה-שעתיים להתקררות - לעבודה נוחה יותר עם הבצק.
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 3-4 ס”מ.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.
- ממלאים את עוגיות האלפחורס: מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’ עוגיות אלפחורס. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה ריבה, אפשר למרוח על כל הדפנות).
- מגלגלים את העוגיות בקוקוס.
- לא טועמים מיד - העוגיות משתבחות מאוד כעבור יום.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קטגוריות
מי לא אוהב עוגיות אלפחורס? אין על השילוב המשגע של בצק עוגיות פריך ונמס בפה במרקם חמאתי ובמילוי עשיר של ריבת חלב וציפוי קוקוס. ביס אחד בעוגיות אלפחורס - וזה התענוג המושלם. אפשר למלא אלפחורס בכל סוג של מילוי שאוהבים, וממש לא מוכרחים למלא רק בריבת חלב. גיוונים אפשריים כמו שוקולד, ריבה, חמאת בוטנים או כל ממרח אחר שאוהבים ייצרו עוגיות אלפחורס שונות בכל פעם, וגם אפשר לגוון בציפוי. במקום קוקוס נסו לגלגל בברס, אגוזים קצוצים או אפילו סוכריות שוקולד וקבלו עוגיות אלפחורס במראה שונה ומיוחד.
תגובות (594)
היי קרין האם אפשר לא לשים את הגרידת לימון?
היי אפרת, גרידת הלימון אינה חובה אך מוסיפה טעם נפלא.
שלום קרין, אני מכינה המון מתכונים שלך והתוצאות מושלמות, אני רק רוצה להעיר לגבי מתכון של אלפחורס מ”סודות מתוקים”, את כותבת שאת החלבונים אפשר לשים בפריזר לזמן אחר, לפי ההלכה ביצה מגולה שעבר עליה הלילה זה דבר מסוכן לבריאות ויכול לגרום למחלות קשות, את יכולה לברר על כך ושלא יגרם נזק לאף אחד, תודה על כל המתכונים המוצלחים והמדוייקים, חורף בריא, לאה
היי לאה,
ניתן לשמור חלבון בהקפאה עד 30 יום.
חשוב לשמור על החלבונים בתוך כלי אטום לחלוטין, בשקית אטומה או כשהם מכוסים בניילון נצמד.
אפשר לשים את הבצק במקרר רק חצי שעה?
היי בת שבע, אם את לחוצה בזמן אז את יכולה להכניס למקפיא לחצי שעה