אלפחורס

אוהבים אלפחורס? קבלו את העוגיות הדרום אמריקאיות הכי מפורסמות שיש - נימוחות, פריכות, עשירות ונמסות בפה במילוי ריבת חלב ובציפוי קוקוס טחון
אוהבים אלפחורס? קבלו את העוגיות הדרום אמריקאיות הכי מפורסמות שיש - נימוחות, פריכות, עשירות ונמסות בפה במילוי ריבת חלב ובציפוי קוקוס טחון
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
עוגיות
קרין גורן
X

מצרכים להכנת עוגיות אלפחורס

מצרכים להכנת עוגיות אלפחורס


plus minus

מלית

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים אחד אחד ומעבדים עד שהתערובת אחידה.
  2. מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת, מעבדים רק עד לבצק אחיד ויוצרים כדור. שמים במקרר למשך שעה-שעתיים להתקררות - לעבודה נוחה יותר עם הבצק.
  3. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  4. מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 3-4 ס”מ.
  5. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.
  6. ממלאים את עוגיות האלפחורס: מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’ עוגיות אלפחורס. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה ריבה, אפשר למרוח על כל הדפנות).
  7. מגלגלים את העוגיות בקוקוס.
  8. לא טועמים מיד - העוגיות משתבחות מאוד כעבור יום.

רוצים לרכוש מתנה מיוחדת לעובדים לחג? מארז “שוגר מאמא” - רב המכר החדש של קרין גורן עם המתכונים האהובים מהאוסף הפרטי שלה! לפרטים נוספים לחצו כאן!


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (594)

Avatar

    Avatar
    אפרת

    היי קרין האם אפשר לא לשים את הגרידת לימון?

      Avatar
      קרין גורן

      היי אפרת, גרידת הלימון אינה חובה אך מוסיפה טעם נפלא.

    Avatar
    לאה גדנקן

    שלום קרין, אני מכינה המון מתכונים שלך והתוצאות מושלמות, אני רק רוצה להעיר לגבי מתכון של אלפחורס מ”סודות מתוקים”, את כותבת שאת החלבונים אפשר לשים בפריזר לזמן אחר, לפי ההלכה ביצה מגולה שעבר עליה הלילה זה דבר מסוכן לבריאות ויכול לגרום למחלות קשות, את יכולה לברר על כך ושלא יגרם נזק לאף אחד, תודה על כל המתכונים המוצלחים והמדוייקים, חורף בריא, לאה

      Avatar
      קרין גורן

      היי לאה,
      ניתן לשמור חלבון בהקפאה עד 30 יום.
      חשוב לשמור על החלבונים בתוך כלי אטום לחלוטין, בשקית אטומה או כשהם מכוסים בניילון נצמד.

    Avatar
    בת שבע

    אפשר לשים את הבצק במקרר רק חצי שעה?

      Avatar
      קרין גורן

      היי בת שבע, אם את לחוצה בזמן אז את יכולה להכניס למקפיא לחצי שעה

הצג עוד

קטגוריות

מי לא אוהב עוגיות אלפחורס? אין על השילוב המשגע של בצק עוגיות פריך ונמס בפה במרקם חמאתי ובמילוי עשיר של ריבת חלב וציפוי קוקוס. ביס אחד בעוגיות אלפחורס - וזה התענוג המושלם. אפשר למלא אלפחורס בכל סוג של מילוי שאוהבים, וממש לא מוכרחים למלא רק בריבת חלב. גיוונים אפשריים כמו שוקולד, ריבה, חמאת בוטנים או כל ממרח אחר שאוהבים ייצרו עוגיות אלפחורס שונות בכל פעם, וגם אפשר לגוון בציפוי. במקום קוקוס נסו לגלגל בברס, אגוזים קצוצים או אפילו סוכריות שוקולד וקבלו עוגיות אלפחורס במראה שונה ומיוחד.