קרולר – סופגניות צרפתיות
קרולר הן סופגניות צרפתיות נהדרות ופריכות העשויות מבצק פחזניות מטוגן. שילוב מטריף של מרקם פריך מבחוץ ורך מבפנים במתכון ייחודי לחנוכה. ויש גם טיפ להכנה מהירה
קרולר הן סופגניות צרפתיות נהדרות ופריכות העשויות מבצק פחזניות מטוגן. שילוב מטריף של מרקם פריך מבחוץ ורך מבפנים במתכון ייחודי לחנוכה. ויש גם טיפ להכנה מהירה
- קרין גורן
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מאחורי השם הקצת מוזר מסתתר קינוח צרפתי נהדר: טבעות אווריריות ורכות מבצק פחזניות מטוגן. הקרולר מזכירים “דונאטס” בצורה, אבל יותר פשוט ומהיר להכין אותם. ליצירת עיגולים יפים אני נעזרת בריבועים של נייר אפייה, שאני מכינה מראש – במקום לזלף ישירות לתוך השמן אני מזלפת בנוחות עיגול על כל ריבוע נייר ומעבירה עם הנייר לשמן החם. תוך כדי הטיגון הנייר ייפרד מעצמו ואפשר יהיה לשלוף אותו עם מלקחיים.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- חותכים חמאה לקוביות. בסיר בינוני מחממים חלב, חמאה, סוכר, תמצית וניל ומלח לרתיחה מלאה (ממש מבעבעת).
- מסירים מהאש, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים בכף עץ עד לקבלת בצק אחיד.
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במהירות איטית 2 דקות לקירור חלקי. מוסיפים את הביצים אחת אחת (לא מוסיפים עוד ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת). התערובת תתפרק אחרי הוספת כל ביצה, וזה בסדר - היא תתחבר מחדש לבצק אחרי עיבוד קצר.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פייה משוננת גדולה ככל האפשר ומזלפים עיגול על ריבוע נייר אפייה.
- בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק. מכניסים (בזהירות) את ריבועי הנייר עם הבצק לשמן ושולפים את הניירות אחרי 10 שניות של טיגון בעזרת מלקחיים. לא מצופפים יותר מדי עיגולי בצק בסיר כי הם מאוד תופחים. מטגנים דקה מכל צד (אם הבצק משחים קודם סימן שהשמן חם מדי). מוציאים לנייר סופג.
- מגלגלים כל קרולר בסוכר לציפוי, או מזלפים מעל סירופ מייפל ומגישים.
סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה
סופגניות לחנוכה בטעם של פעם
לטקעס של סבתא! פשוט וטעים
עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון
סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!
פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!
אופן הכנה
- חותכים חמאה לקוביות. בסיר בינוני מחממים חלב, חמאה, סוכר, תמצית וניל ומלח לרתיחה מלאה (ממש מבעבעת).
- מסירים מהאש, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים בכף עץ עד לקבלת בצק אחיד.
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במהירות איטית 2 דקות לקירור חלקי. מוסיפים את הביצים אחת אחת (לא מוסיפים עוד ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת). התערובת תתפרק אחרי הוספת כל ביצה, וזה בסדר - היא תתחבר מחדש לבצק אחרי עיבוד קצר.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פייה משוננת גדולה ככל האפשר ומזלפים עיגול על ריבוע נייר אפייה.
- בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק. מכניסים (בזהירות) את ריבועי הנייר עם הבצק לשמן ושולפים את הניירות אחרי 10 שניות של טיגון בעזרת מלקחיים. לא מצופפים יותר מדי עיגולי בצק בסיר כי הם מאוד תופחים. מטגנים דקה מכל צד (אם הבצק משחים קודם סימן שהשמן חם מדי). מוציאים לנייר סופג.
- מגלגלים כל קרולר בסוכר לציפוי, או מזלפים מעל סירופ מייפל ומגישים.
סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה
סופגניות לחנוכה בטעם של פעם
לטקעס של סבתא! פשוט וטעים
עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון
סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!
פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!
הערות
- מומלץ להכין מראש נייר אפייה גזור לריבועים 10X10 ס"מ.
הערות
- מומלץ להכין מראש נייר אפייה גזור לריבועים 10X10 ס"מ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
אם אין חמאת תנובה איזה חמאה מומלצת
כל חמאה שתצליחי למצוא 🙂
במה אפשר להחליף את החלב ? והנה את החמאה ?
חלב במים או בחלב סויה, וחמאה במחמאה
במה אפשר להחליף את החלב ?
במים או בחלב סויה