-
מרכיבים5
-
הכנה 20 דק׳כולל 12 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
למעשה, העוגה הזו נפלאה גם כשמגישים אותה בשלמותה לשולחן, כעוגת גלידה ביתית. אבל הכיף הגדול הוא לפרוס מנות בגודל ביסקוויט (ממש כמו ה”קסטות” הקנויות – לכן אני משתמשת דווקא בביסקוויטים לקסטה, עם שוליים ישרים) ואז לצפות כל מנה בשוקולד עד חצי הגובה.
מרכיבים 5 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 12 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1קופסת שימורים או 400 גרם חלב מרוכז
-
12 עוגיות אוראו בינוניות
-
1חבילה או 300 גרם פתי בר וניל
-
300 גרם שוקולד חלב
אופן הכנה
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. מוסיפים חלב מרוכז ומקציפים לאיחוד. מוסיפים פירורי עוגיות ומקציפים קצרות לאיחוד.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים בתבנית בצפיפות שכבת ביסקוויטים. משטחים מעל את תערובת הגלידה ומכסים בשכבת ביסקוויטים נוספת.
- סוגרים את מכסה התבנית ומקפיאים למשך הלילה.
- מחלצים מהתבנית בעזרת הנייר ופורסים בסכין לגודל ביסקוויט.
- ממיסים שוקולד במיקרוגל (אפשר לדלל עם 2 כפות שמן, אם הוא סמיך מדי). מעבירים לכוס, כדי שאפשר יהיה לטבול את הקסטות לעומק.
- טובלים כל קסטה עד 1/2 הגובה. אפשר לקשט גם עם עוד פירורי עוגיות.
- מגישים קפוא.
אופן הכנה
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. מוסיפים חלב מרוכז ומקציפים לאיחוד. מוסיפים פירורי עוגיות ומקציפים קצרות לאיחוד.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. מסדרים בתבנית בצפיפות שכבת ביסקוויטים. משטחים מעל את תערובת הגלידה ומכסים בשכבת ביסקוויטים נוספת.
- סוגרים את מכסה התבנית ומקפיאים למשך הלילה.
- מחלצים מהתבנית בעזרת הנייר ופורסים בסכין לגודל ביסקוויט.
- ממיסים שוקולד במיקרוגל (אפשר לדלל עם 2 כפות שמן, אם הוא סמיך מדי). מעבירים לכוס, כדי שאפשר יהיה לטבול את הקסטות לעומק.
- טובלים כל קסטה עד 1/2 הגובה. אפשר לקשט גם עם עוד פירורי עוגיות.
- מגישים קפוא.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (3)
אם יש לי צנצנת של 300 גרם חלב מרוכז! עוד כמה כפות אני צריך להוסיף כדי שיהיה 400 גרם
כמה גרם זה כל כף של חלב מרוכז? והאם כף גדושה או לא?
אני מכינה את הקסטה הטעימה הזאת וכולם מבקשים את המתכון יש לי בבית באופן קבוע חלב מרוכז רק למתכונים של קרין היקרה