צ’וקור – מאפה גבינות משפחתי בצורת שבלול
צ'וקור הוא מאפה מלוח בלקני, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים, טעים ופשוט להכנה, שהכי מזכיר בורקס שבלול משפחתי גדול במילוי תרד וגבינת פטה
צ'וקור הוא מאפה מלוח בלקני, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים, טעים ופשוט להכנה, שהכי מזכיר בורקס שבלול משפחתי גדול במילוי תרד וגבינת פטה
- קרין גורן
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפה
-
1 חבילה בצק פילאס קפוא
מלית תרד וגבינה
-
2 כפות שמן זית
-
800 גרם עלי תרד
-
1 קובייה גבינת פטה 5%
-
150 גרם גבינת קשקבל
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. מגרדים קשקבל, מפוררים פטה.
- מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את עלי התרד.
- מערבבים ומטגנים למשך 2-3 דקות עד שהעלים “נובלים” ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין. סוחטים מנוזלים מיותרים בידיים, ומניחים בקערה.
- מוסיפים את הגבינות, ומתבלים בפלפל שחור ובאגוז מוסקט.
- פורשים את כל הבצק על משטח העבודה. מניחים את המלית בשורה לרוחב השליש התחתון, ומגלגלים לרולדה. את הרולדה שהתקבלה מלפפים סביב עצמה לקבלת שבלול.
- מעבירים לנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח לקישוט.
- אופים בחום של 160 מעלות למשך שעה, עד שגם התחתית שחומה והריח משגע אתכם.
- מוציאים מהתנור ומגישים את השבלול בשלמותו לשולחן.
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. מגרדים קשקבל, מפוררים פטה.
- מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את עלי התרד.
- מערבבים ומטגנים למשך 2-3 דקות עד שהעלים “נובלים” ומאבדים מנפחם. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין. סוחטים מנוזלים מיותרים בידיים, ומניחים בקערה.
- מוסיפים את הגבינות, ומתבלים בפלפל שחור ובאגוז מוסקט.
- פורשים את כל הבצק על משטח העבודה. מניחים את המלית בשורה לרוחב השליש התחתון, ומגלגלים לרולדה. את הרולדה שהתקבלה מלפפים סביב עצמה לקבלת שבלול.
- מעבירים לנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח לקישוט.
- אופים בחום של 160 מעלות למשך שעה, עד שגם התחתית שחומה והריח משגע אתכם.
- מוציאים מהתנור ומגישים את השבלול בשלמותו לשולחן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (9)
כמה גרם של הקובית פטה צריך?
250 גרם
היי, האם אפשר במקום עלי תרד לשים עלי זעתר ובמקום הבצק פילאס לעשות עם בצק עלים?
היי, אפשר לתבל במעט עלי זעתר אבל לא למלא את המאפה בעלי זעתר שעלולים לצאת מרירים באפייה. כמו כן לא כדאי להמיר בבצק עלים (הוא נוטה להתנפח ולהפתח באפייה והתוצאה שונה מאשר עם בצק פילו או פילאס). בהצלחה!
אפשר להכין אותם מבצק עלים במקום פילאס?