עוגת יום הולדת בלי ביצים במראה משודרג
- קרין גורן
-
מרכיבים15
-
הכנה שעהכולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
קודם כל, יש כאן עוגת שוקולד בחושה, מהסוג הפשוט והממכר שילדים מתעקשים עליו בתור בסיס לעוגות יום ההולדת שלהם… אבל בלי ביצים – מה שהופך אותה למצוינת כשילד היומולדת או אחד הילדים האחרים בגן רגיש לביצים (וכן יש גם גרסת פרווה שמתאימה לטבעונים. ראו בסוד המתוק).
כדי לשדרג את ההגשה אני הופכת אותה לעוגה במראה קיצי, עם כתר של גביעי גלידה (רוב גביעי הגלידה הקנויים לא מכילים ביצים, אבל אם מכינים את העוגה לרגישים חשוב כמובן לבדוק את רשימת החומרים על האריזה).
כמות: עוגה בקוטר 22 ס”מ עם כתר גביעי גלידה בהיקף (צריך 2 תבניות בקוטר 22 ס”מ ותבנית מלבנית להעמדת הגביעים), או תבנית בקוטר 30X40 ס”מ, או תבנית בקוטר 26 ס”מ + כמה מאפינס.
מרכיבים 15 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
3כוסות או 420 גרם קמח לבן
-
2 1/4כוסות או 450 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 140 גרם אבקת קקאו
-
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
2גביעי או 400 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 1/4כוסות או 300 מ"ל מי סודה
גביעי הגלידה
-
6 גביע ופל לגלידה גדולים
ציפוי
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
300 גרם שוקולד חלב
קישוט "גלידה אמריקאית"
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1/2חבילה או 40 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1/2חבילה או 40 גרם אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
אופן הכנה
- מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, סוכר, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח. מוסיפים שמן, שמנת חמוצה, תמצית וניל ומי סודה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים מעמד לגביעי הגלידה - אפשר להשתמש במעמד ייעודי קנוי, או לעטוף תבנית מלבנית / תבנית אינגלישקייק בנייר אלומיניום מלמעלה, ליצור חור עבור כל גביע ולנעוץ אותו בפנים. ממלאים את גביעי הגלידה בבלילה עד חצי הגובה בערך. מניחים את התבנית העטופה או המעמד הייעודי על תבנית תנור ומכניסים כך לתנור.
- מוזגים את שארית הבלילה באופן שווה ל-2 התבניות העגולות ומכניסים גם אותן לתנור.
- אופים 45-55 דקות לתבנית גדולה, כ- 20 דקות לעוגות בגביעי גלידה כ-25 דקות למאפינס. העוגות מוכנות כשקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים לגמרי.
- מכינים את הציפוי, מרכיבים ומצפים את העוגה: מחממים במיקרוגל שמנת מתוקה ושוקולד וטורפים לרוטב אחיד. מצננים ומעבירים למקרר ל-30 דקות, להסמכה של הרוטב. מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה, מוזגים מעל רוטב שוקולד ומכסים בשכבת עוגה שנייה. מוזגים רוטב שוקולד לציפוי מלמעלה ונותנים לו לזלוג גם על הדפנות.
- חוצים את העוגות שבגביעי הגלידה האישיים בעזרת סכין משוננת (בתנועות ניסור קלות). מדביקים בהיקף העוגה וקושרים סביב סרט (לקישוט וגם לתמיכה בגביעים).
- מכינים את הקרמים, מקשטים ומגישים: במיקסר מקציפים מיכל אחד בלבד של שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל כ-2 דקות, עד קבלת קרם אוורירי. מעבירים לשקית זילוף קטנה.
- בקערת מיקסר נקייה מקציפים את שאר השמנת המתוקה (מיכל אחד) עם אינסטנט פודינג שוקו כ-2 דקות, עד קבלת קרם אוורירי. מעבירים שלקית זילוף קטנה נוספת.
- ממקמים פיית זילוף בתחתית שקית זילוף גדולה וחותכים את השפיץ שבקצה. חותכים את הקצוות של שתי שקיות הסילוף הקטנות ומכנסים אותן לשקית הזילוף הגדולה, זו לצד זו (כשהפתחים כלפי מטה, כמובן). מזלפים יחד בספירלה למילוי כל גביע גלידה בהיקף העוגה, למראה של גלידה אמריקאית.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, סוכר, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח. מוסיפים שמן, שמנת חמוצה, תמצית וניל ומי סודה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים מעמד לגביעי הגלידה - אפשר להשתמש במעמד ייעודי קנוי, או לעטוף תבנית מלבנית / תבנית אינגלישקייק בנייר אלומיניום מלמעלה, ליצור חור עבור כל גביע ולנעוץ אותו בפנים. ממלאים את גביעי הגלידה בבלילה עד חצי הגובה בערך. מניחים את התבנית העטופה או המעמד הייעודי על תבנית תנור ומכניסים כך לתנור.
- מוזגים את שארית הבלילה באופן שווה ל-2 התבניות העגולות ומכניסים גם אותן לתנור.
- אופים 45-55 דקות לתבנית גדולה, כ- 20 דקות לעוגות בגביעי גלידה כ-25 דקות למאפינס. העוגות מוכנות כשקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מצננים לגמרי.
- מכינים את הציפוי, מרכיבים ומצפים את העוגה: מחממים במיקרוגל שמנת מתוקה ושוקולד וטורפים לרוטב אחיד. מצננים ומעבירים למקרר ל-30 דקות, להסמכה של הרוטב. מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה, מוזגים מעל רוטב שוקולד ומכסים בשכבת עוגה שנייה. מוזגים רוטב שוקולד לציפוי מלמעלה ונותנים לו לזלוג גם על הדפנות.
- חוצים את העוגות שבגביעי הגלידה האישיים בעזרת סכין משוננת (בתנועות ניסור קלות). מדביקים בהיקף העוגה וקושרים סביב סרט (לקישוט וגם לתמיכה בגביעים).
- מכינים את הקרמים, מקשטים ומגישים: במיקסר מקציפים מיכל אחד בלבד של שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל כ-2 דקות, עד קבלת קרם אוורירי. מעבירים לשקית זילוף קטנה.
- בקערת מיקסר נקייה מקציפים את שאר השמנת המתוקה (מיכל אחד) עם אינסטנט פודינג שוקו כ-2 דקות, עד קבלת קרם אוורירי. מעבירים שלקית זילוף קטנה נוספת.
- ממקמים פיית זילוף בתחתית שקית זילוף גדולה וחותכים את השפיץ שבקצה. חותכים את הקצוות של שתי שקיות הסילוף הקטנות ומכנסים אותן לשקית הזילוף הגדולה, זו לצד זו (כשהפתחים כלפי מטה, כמובן). מזלפים יחד בספירלה למילוי כל גביע גלידה בהיקף העוגה, למראה של גלידה אמריקאית.
הערות
- להכנת העוגה בגרסה טבעונית אפשר להחליף חמאה במרגרינה, חלב בחלב סויה ושמנת חמוצה בגביעי מעדן סויה בטעם וניל באותה כמות, בתוספת 2 כפיות מיץ לימון. בציפוי השוקולד משתמשים בחלב קוקוס במקום שמנת מתוקה ובשוקולד מריר במקום שוקולד חלב, ובקרם לקישוט משתמשים בשמנת צמחית להקצפה.
הערות
- להכנת העוגה בגרסה טבעונית אפשר להחליף חמאה במרגרינה, חלב בחלב סויה ושמנת חמוצה בגביעי מעדן סויה בטעם וניל באותה כמות, בתוספת 2 כפיות מיץ לימון. בציפוי השוקולד משתמשים בחלב קוקוס במקום שמנת מתוקה ובשוקולד מריר במקום שוקולד חלב, ובקרם לקישוט משתמשים בשמנת צמחית להקצפה.
תגובות (10)
היי קניתי גביע גלידה בצורע חרוט, כיצד אוכל להכין איתם? יהיה קצת קשה לחתוך אותם לחצי?
היי בתשבע, למה לחתוך לחצי? אפשר לשים בהם את הבלילה כפי שהם
האם ניתן להכין מראש ולשמור במקרר?
עדיף לא יותר מיום