-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגיות מגולגלות גדולות במיוחד, עם הרבה קיפולים, שהופכים את הבצק לפריך במיוחד מבחוץ ומתמוסס בפה מבפנים. ממרח תמרים הוא המילוי הקלאסי של העוגיות האלה, אבל אפשר למלא גם בממרח שוקולד או ממרח חלבה – מה שאתם אוהבים.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
200 גרם חמאה רכה
-
100 גרם אבקת סוכר
-
1 חלמון L
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח תופח
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
מלית
-
1קופסה או 450 גרם ממרח תמרים
-
1 קורט קינמון טחון
-
1 חופן אגוזי מלך
הגשה
אופן הכנה
- מכינים בצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. קוצצים אגוזים.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה ואבקת סוכר 2 דקות במהירות בינונית, לקרם אחיד (מומלץ לעצור פעם אחת באמצע ההקצפה כדי לנקות את דפנות הקערה ואז להמשיך בהקצפה).
- מוסיפים חלמון עם כרבע מכמות הקמח ומקציפים לקבלת תערובת אחידה ומשחתית.
- מוסיפים את שאר הקמח ושמנת מתוקה ומעבדים רק עד שנוצר בצק. מאחדים בידיים.
- מעצבים רולדה במילוי ממרח תמרים: מניחים נייר אפייה על משטח עבודה ומקמחים את הנייר. מעבירים את הבצק לנייר, מקמחים קצת ומכים את הבצק במשטח העבודה מ-4 צדדים, כדי ליצור מלבן. מרדדים את המלבן על נייר האפייה (מדי פעם מרימים ומקמחים שוב גם מלמטה) למלבן בגודל של נייר האפייה, פחות או יותר.
- מורחים מלית ומגלגלים לרולדה שמנמנה (נעזרים בנייר האפייה).
- פורסים לעוגיות ואופים: מועכים קצת את הרולדה, לשיטוח קל, ופורסים באלכסון לפרוסות גדולות (מנגבים את הסכין בין חיתוך לחיתוך).
- מסדרים במרווח על תבנית עם נייר אפייה ואופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים.
- מקשטים ומגישים: מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים בצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. קוצצים אגוזים.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה ואבקת סוכר 2 דקות במהירות בינונית, לקרם אחיד (מומלץ לעצור פעם אחת באמצע ההקצפה כדי לנקות את דפנות הקערה ואז להמשיך בהקצפה).
- מוסיפים חלמון עם כרבע מכמות הקמח ומקציפים לקבלת תערובת אחידה ומשחתית.
- מוסיפים את שאר הקמח ושמנת מתוקה ומעבדים רק עד שנוצר בצק. מאחדים בידיים.
- מעצבים רולדה במילוי ממרח תמרים: מניחים נייר אפייה על משטח עבודה ומקמחים את הנייר. מעבירים את הבצק לנייר, מקמחים קצת ומכים את הבצק במשטח העבודה מ-4 צדדים, כדי ליצור מלבן. מרדדים את המלבן על נייר האפייה (מדי פעם מרימים ומקמחים שוב גם מלמטה) למלבן בגודל של נייר האפייה, פחות או יותר.
- מורחים מלית ומגלגלים לרולדה שמנמנה (נעזרים בנייר האפייה).
- פורסים לעוגיות ואופים: מועכים קצת את הרולדה, לשיטוח קל, ופורסים באלכסון לפרוסות גדולות (מנגבים את הסכין בין חיתוך לחיתוך).
- מסדרים במרווח על תבנית עם נייר אפייה ואופים 25-20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב. מצננים.
- מקשטים ומגישים: מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (34)
אני מעונינת לקבל מתכונים
היי מירי, ניתן להירשם לניוזלטר ולקבל מתכונים
היי קרין למה לא לאפות בטורבו ?
היי, כדי לשמור על העוגיות פריכות