-
מרכיבים5
-
הכנה 20 דק׳כולל 4 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 5 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית מרובעת 20X20
-
200 גרם שוקולד לבן
-
200 גרם שוקולד מריר
-
50 גרם חמאה
-
1קופסת שימורים או 400 גרם חלב מרוכז
-
1/2 כוס פיסטוקים קלופים קלויים
אופן הכנה
- שמים את השוקולד הלבן בקערה ומוסיפים מחצית מכמות החמאה וחצי פחית חלב מרוכז.
- שמים את השוקולד המריר בקערה נפרדת ומוסיפים את המחצית הנותרת של החמאה והחלב המרוכז. מחממים במיקרוגל כל קערה בנפרד, למשך דקה בערך, עד להמסה. מערבבים היטב .אפשר גם לחמם בנפרד כל תערובת בסיר על אש נמוכה.
- מעבירים את תערובת השוקולד המריר לתבנית ומורחים אותה כך שתכסה את כל תחתית התבנית. מפזרים מעל פיסטוקים ומשטחים מעל את תערובת השוקולד הלבן.
- מעבירים למקפיא ל-4 שעות, עד שהממתק מתקשה.
- מוציאים מהתבנית (נעזרים בנייר האפייה), מניחים על קרש חיתוך ופורסים לריבועים קטנים (מחממים מעט את הסכין במים רותחים ומנגבים, לפי הצורך). שומרים במקפיא ומגישים קפוא.
אופן הכנה
- שמים את השוקולד הלבן בקערה ומוסיפים מחצית מכמות החמאה וחצי פחית חלב מרוכז.
- שמים את השוקולד המריר בקערה נפרדת ומוסיפים את המחצית הנותרת של החמאה והחלב המרוכז. מחממים במיקרוגל כל קערה בנפרד, למשך דקה בערך, עד להמסה. מערבבים היטב .אפשר גם לחמם בנפרד כל תערובת בסיר על אש נמוכה.
- מעבירים את תערובת השוקולד המריר לתבנית ומורחים אותה כך שתכסה את כל תחתית התבנית. מפזרים מעל פיסטוקים ומשטחים מעל את תערובת השוקולד הלבן.
- מעבירים למקפיא ל-4 שעות, עד שהממתק מתקשה.
- מוציאים מהתבנית (נעזרים בנייר האפייה), מניחים על קרש חיתוך ופורסים לריבועים קטנים (מחממים מעט את הסכין במים רותחים ומנגבים, לפי הצורך). שומרים במקפיא ומגישים קפוא.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (7)
הכנתי ויצא מוששששלם!!!! כולם התעלפו על זה. במקום פיסטוקים שמתי אגוזי לוז כי זה מה שהיה זמין לי ויצא מדהים! תודה על האתר המושלם ועל המתכונים הטעימים!
כיף ממש לקרוא, תודה רבה אפרת!
במה ניתן להחליף את הפיסטוקים? מחפשת גרסה שתתאים לילדים/ נוער. ופרווה. תודה!!
אפשר להחליף בכל סוג אגוזים אחר
הי,
יש מתכון דומה שאפשר להכין ולא להשאיר אחכ במקפיא? שיחזיק גם במקרר או בחוץ?
היי יעל, אפשר להכין בראוניז עם שכבת גנאש שוקולד לבן, זה הכי קרוב לנראות של המתכון הזה (לשמור בקירור כמובן)