-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
ממתק
-
1 כוס שומשום
-
100 גרם חמאה
-
1/2 כוס דבש
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כף קפה נמס
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
5 כוסות פצפוצי אורז
-
100 גרם חלבה
ציפוי
-
200 גרם שוקולד לבן
-
20 גרם חמאה
אופן הכנה
- קולים את השומשום במחבת יבשה תוך כדי ערבוב, עד להזהבה. מוציאים לקערה ומניחים בצד. מפוררים חלבה.
- בסיר גדול מביאים לרתיחה חמאה, דבש, סוכר, קפה וטחינה. מסירים מהאש, מוסיפים פצפוצי אורז, חלבה ואת השומשום הקלוי ומערבבים היטב.
- יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בתרסיס שמן, דוחסים בעזרת כף או בעזרת תחתית של כוס (הדחיסה חשובה כדי שהעוגיות לא יתפוררו במהלך החיתוך).
- מצפים ומגישים: ממיסים את החמאה עם השוקולד הלבן ויוצקים מעל התערובת שבתבנית.
- מצננים לטמפרטורת החדר, מחלצים מהתבנית וחותכים לעוגיות. שומרים בכלי אטום במקרר, ומגישים קר.
אופן הכנה
- קולים את השומשום במחבת יבשה תוך כדי ערבוב, עד להזהבה. מוציאים לקערה ומניחים בצד. מפוררים חלבה.
- בסיר גדול מביאים לרתיחה חמאה, דבש, סוכר, קפה וטחינה. מסירים מהאש, מוסיפים פצפוצי אורז, חלבה ואת השומשום הקלוי ומערבבים היטב.
- יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בתרסיס שמן, דוחסים בעזרת כף או בעזרת תחתית של כוס (הדחיסה חשובה כדי שהעוגיות לא יתפוררו במהלך החיתוך).
- מצפים ומגישים: ממיסים את החמאה עם השוקולד הלבן ויוצקים מעל התערובת שבתבנית.
- מצננים לטמפרטורת החדר, מחלצים מהתבנית וחותכים לעוגיות. שומרים בכלי אטום במקרר, ומגישים קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (13)
בוקר טוב, אם אני רוצה להוסיף שוקולד מריר כדי שיהיה חום כמה צריך להוסיף והאם אפשר אבקת קקאו במקום שוקולד מריר או עדיף מריר. האם שאר הרכיבים אותו דבר במידה ומוסיפה מריר
תוסיפי כף אבקת קקאו, לא צריך לשנות כלום מעבר לכך
היי האם אפשר להשתמש במזולה כתחליף לחמאה?
אפשר!