חמניות לימוניות
חמניות לימוניות הן עוגות לימון בחושות אישיות, עסיסיות ונימוחות, שמכינים בקלי קלות בתבנית מיוחדת בצורת פרחי חמניות, או בכל תבנית אחרת שיש בבית
חמניות לימוניות הן עוגות לימון בחושות אישיות, עסיסיות ונימוחות, שמכינים בקלי קלות בתבנית מיוחדת בצורת פרחי חמניות, או בכל תבנית אחרת שיש בבית
- קרין גורן
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגת לימון בחושה שאפשר להכין גם בתבנית עוגה רגילה, גם בתבנית מאפינס, אבל הכי יפה להכין בתבניות שקעים מסיליקון עם דוגמא. אני בחרתי בדוגמת חמנייה, בעיקר בגלל הצבע הלימוני של הפרח שאני כל כך אוהבת.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
200 גרם חמאה רכה
-
2 כוסות סוכר לבן
-
3 ביצים L
-
3 כוסות קמח לבן
-
1 כף אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כוס רוויון
-
2 כפות מיץ לימון
-
2 כפיות גרידת לימון
אופן הכנה
- מכינים את העוגות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
- מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם הרוויון ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בקמח). מוסיפים פנימה מיץ וקליפת לימון ומעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית שקעים משומנת בתרסיס שמן ואופים כ-20 דקות, עד שהעוגות קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכזה יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים). מצננים 10 דקות.
- בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר מביאים לרתיחה מיץ לימון וסוכר. מוסיפים פרוסות לימון, מרתיחים במשך דקה ומסירים מהאש.
- מוציאים את עוגות הלימון האישיות ומניחים על רשת. מברישים בסירופ החם בנדיבות.
- מצננים לחלוטין ומניחים לעוגות לעמוד לפחות שעה נוספת להתייצבות, לפני ההגשה.
אופן הכנה
- מכינים את העוגות: מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה.
- מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם הרוויון ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בקמח). מוסיפים פנימה מיץ וקליפת לימון ומעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית שקעים משומנת בתרסיס שמן ואופים כ-20 דקות, עד שהעוגות קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכזה יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים). מצננים 10 דקות.
- בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר מביאים לרתיחה מיץ לימון וסוכר. מוסיפים פרוסות לימון, מרתיחים במשך דקה ומסירים מהאש.
- מוציאים את עוגות הלימון האישיות ומניחים על רשת. מברישים בסירופ החם בנדיבות.
- מצננים לחלוטין ומניחים לעוגות לעמוד לפחות שעה נוספת להתייצבות, לפני ההגשה.
הערות
- מומלץ להשתמש בתבנית סיליקון שקעים בצורת חמנייה, אבל אפשר להכין גם בתבנית עוגה רגילה וגם בתבנית מאפינס.
הערות
- מומלץ להשתמש בתבנית סיליקון שקעים בצורת חמנייה, אבל אפשר להכין גם בתבנית עוגה רגילה וגם בתבנית מאפינס.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (14)
מה זה רוויון ?? ואיזה תחליף אפשר לעשות ??
היי יעל, זה רוויון, הוא נמצא תמיד בסופרים במקרר של החלב:
https://shook360.com/wp-content/webp-express/webp-images/doc-root/wp-content/uploads/images/ba9bb7d0-1523-11ec-b416-d27073ef0071.png.webp