-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
טוב, לא ממש דונאט, אבל פרוסות תפוחים במעטפת קריספית שחומה ומטוגנת (כמובן…). את התפוחים פורסים לא עבה מדי (1/2 ס”מ – בערך 8 פרוסות מתפוח גדול), קורצים באמצע כדי לנקות מליבה וליצור “חור” מושלם לדונאט. טובלים כל פרוסה בבלילה שמכינים בצ’יק ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה. קלי קלות, נכון?!
אפשר להגיש את דונאט התפוחים בציפוי סוכר וקינמון, או עם אבקת סוכר מעל, ואני הכי אוהבת עם זילופי סירופ מייפל. העיקר לאכול אותם חמים וטריים, ובחברה טובה לאור נרות החנוכה. חג שמייח!
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
תפוחים
-
3 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
בלילה
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כוס קמח לבן
-
1 1/2 כפיות אבקת אפייה
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 ביצה L
-
3/4 כוס חלב 3%
הגשה
אופן הכנה
- קולפים את התפוחים, פורסים לרוחב לפרוסות של 1/2 ס”מ וקורצים עם חותכן עגול קטן (או אפילו פקק) עיגול קטן במרכז כל פרוסה.
- בקערה מערבבים סוכר, קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח. מוסיפים ביצה וחלב וטורפים לתערובת חלקה ללא גושים.
- בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק.
- טובלים כל פרוסת תפוח בבלילה (מרימים את הפרוסה הטבולה בעדינות - שלא תישבר) ומטגנים בשמן החם משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
- מגישים חם - עם סירופ מייפל מעל, או עם אבקת סוכר, או שמגלגלים בסוכר-קינמון.
סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה
סופגניות לחנוכה בטעם של פעם
לטקעס של סבתא! פשוט וטעים
עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון
סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!
פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!
אופן הכנה
- קולפים את התפוחים, פורסים לרוחב לפרוסות של 1/2 ס”מ וקורצים עם חותכן עגול קטן (או אפילו פקק) עיגול קטן במרכז כל פרוסה.
- בקערה מערבבים סוכר, קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח. מוסיפים ביצה וחלב וטורפים לתערובת חלקה ללא גושים.
- בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק.
- טובלים כל פרוסת תפוח בבלילה (מרימים את הפרוסה הטבולה בעדינות - שלא תישבר) ומטגנים בשמן החם משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
- מגישים חם - עם סירופ מייפל מעל, או עם אבקת סוכר, או שמגלגלים בסוכר-קינמון.
סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה
סופגניות לחנוכה בטעם של פעם
לטקעס של סבתא! פשוט וטעים
עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה
לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ
כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון
סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!
פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!
הערות
- אפשר להשתמש בכל זן של תפוח עץ.
הערות
- אפשר להשתמש בכל זן של תפוח עץ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
מה עושים עם שאריות? (כלומר הכנתי, לא סיימנו לאכול הכל, מה עכשיו?) עדיף לחמם או לא לחמם? או שזה לא יהיה טעים ככה או ככה, לזרוק שאריות לפח?
עניין של טעם אישי
אפשר לשמור ולחמם, זה לא יהיה ממש כפי שיצא מהשמן אבל זה עדיין אכיל 🙂
נראה מהמם במה אפשר להחליף את החלב לפרווה?
בחלב סויה או שקדים