-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 חבילה בצק פילו קפוא
מלית
-
200 גרם חמאהמומסת
-
4 ביצים L
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 ליטר יוגורט יווני 7%
-
1קובייה או 300 גרם גבינה בולגרית
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מערבבים את חומרי המלית, מלבד הגבינה הבולגרית. מפוררים את הגבינה בקערה נפרדת.
- משמנים תבנית אפייה. משאירים בצד לכיסוי המאפה שני דפי פילו יפים ושלמים. מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל הדפנות. לוקחים דף פילו ומקמטים אותו כמו שמקמטים נייר. מניחים את הפילו המקומט על מצע הפילו בתבנית. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים ומניחים לידו. יוצקים על העלים המקומטים חלק מהתערובת ומפזרים מעט גבינה בולגרית.
- חוזרים על הפעולות עד שנגמרת תערובת המילוי ונשארים שני העלים שהנחנו בצד. מורחים אותם בשמן ומכסים את המאפה.
- אופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב. מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים.
אופן הכנה
- מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
- מערבבים את חומרי המלית, מלבד הגבינה הבולגרית. מפוררים את הגבינה בקערה נפרדת.
- משמנים תבנית אפייה. משאירים בצד לכיסוי המאפה שני דפי פילו יפים ושלמים. מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל הדפנות. לוקחים דף פילו ומקמטים אותו כמו שמקמטים נייר. מניחים את הפילו המקומט על מצע הפילו בתבנית. חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים ומניחים לידו. יוצקים על העלים המקומטים חלק מהתערובת ומפזרים מעט גבינה בולגרית.
- חוזרים על הפעולות עד שנגמרת תערובת המילוי ונשארים שני העלים שהנחנו בצד. מורחים אותם בשמן ומכסים את המאפה.
- אופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב. מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים.
הערות
- אפשר להחליף את החמאה ב-3/4 כוס שמן.
הערות
- אפשר להחליף את החמאה ב-3/4 כוס שמן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (15)
היי, 200 גרם חמאה להכניס למלית? ובנוסף צריך חמאה לדפי פילו?
היי אור, החמאה המומסת הולכת למלית (מערבבים הכל ביחד – עדכנתי בהנחיות המתכון כך שיהיה ברור), אין צורך בחמאה נוספת
האם הכוונה לגלון יוגורט או מיכל במאפה הבניצה דחוף בבקשה
כתוב חצי ליטר