-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית טארט 24 ס"מ
בצק (תחתית וכיסוי)
מלית
-
3/4כוס או 180 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
-
1/4כוס או 40 גרם קמח לבן
-
1 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
6 תפוחי עץ גרני סמיט בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות קטנות
-
2 כפות מיץ לימון
-
50 גרם חמאה קרה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חומץ ומים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ומעט לח אך לא דביק. משטחים את הבצק ל-2 “פיתות”, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
- מרדדים “פיתה אחת” על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ הגדול במעט מהתבנית, וקורצים החוצה כוכבים בעזרת חותכן עוגיות. מעבירים למגש ושומרים במקרר על נייר האפייה עד הרכבת הפאי.
- מוסיפים את שאריות הבצק ל”פיתה” השנייה ומרדדים על נייר אפייה חדש מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ הגדול אף הוא במעט מהתבנית. מעבירים לתבנית ומרפדים את התחתית והדפנות. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא עד להרכבת הפאי (לא אופים אפייה מוקדמת).
- מכינים את המלית: בקערית מערבבים סוכר חום עם קמח, קינמון ומוסקט מגורר. שמים את התפוחים בקערת ערבוב גדולה ומטפטפים עליהם מיץ לימון. מפזרים בהדרגה את תערובת הסוכר תוך כדי ערבוב.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-210 מעלות.
- מעבירים את התפוחים לתבנית מעל תחתית הבצק בגבעה גדולה. מפזרים מעל קוביות חמאה.
- מברישים את שולי הבצק בחלב, מכסים בבצק העליון (זה עם הכוכבים) ומהדקים את השוליים במזלג (להידוק וגם ליצירת דוגמא). מפזרים סוכר לקישוט.
- אופים 15 דקות ומנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות. ממשיכים לאפות עוד 40-45 דקות עד להשחמה (אפשר לבדוק שהתפוחים רכים בעזרת החדרת סכין דרך החורים בכיסוי הבצק).
- מצננים 20 דקות, פורסים ומגישים חמים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חומץ ומים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ומעט לח אך לא דביק. משטחים את הבצק ל-2 “פיתות”, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
- מרדדים “פיתה אחת” על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ הגדול במעט מהתבנית, וקורצים החוצה כוכבים בעזרת חותכן עוגיות. מעבירים למגש ושומרים במקרר על נייר האפייה עד הרכבת הפאי.
- מוסיפים את שאריות הבצק ל”פיתה” השנייה ומרדדים על נייר אפייה חדש מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ הגדול אף הוא במעט מהתבנית. מעבירים לתבנית ומרפדים את התחתית והדפנות. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא עד להרכבת הפאי (לא אופים אפייה מוקדמת).
- מכינים את המלית: בקערית מערבבים סוכר חום עם קמח, קינמון ומוסקט מגורר. שמים את התפוחים בקערת ערבוב גדולה ומטפטפים עליהם מיץ לימון. מפזרים בהדרגה את תערובת הסוכר תוך כדי ערבוב.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-210 מעלות.
- מעבירים את התפוחים לתבנית מעל תחתית הבצק בגבעה גדולה. מפזרים מעל קוביות חמאה.
- מברישים את שולי הבצק בחלב, מכסים בבצק העליון (זה עם הכוכבים) ומהדקים את השוליים במזלג (להידוק וגם ליצירת דוגמא). מפזרים סוכר לקישוט.
- אופים 15 דקות ומנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות. ממשיכים לאפות עוד 40-45 דקות עד להשחמה (אפשר לבדוק שהתפוחים רכים בעזרת החדרת סכין דרך החורים בכיסוי הבצק).
- מצננים 20 דקות, פורסים ומגישים חמים.
הערות
- משתמשים בתבנית פאי עמוקה.
הערות
- משתמשים בתבנית פאי עמוקה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (42)
אפשר להשתמש בסוכר דמרר ככה? ועם זה משנה את הכמות?
היי דיאנה, המתכון כולל סוכר דמררה
מוצלח!!!!!!!!!!! אין צורך להקפיא…פשוט יגמר עד שיגיע למקרר אין על המתכונים של קרין גורן!!!תודה תמשיכי לשמח את כולם..
תודה רבה שמחה לשמוע שרה
איך מומלץ לאחסן? מפחדת שהמקרר יהרוס את הקריספיות למעלה…מצד שני, בחורף בחוץ מרגיש לי בסדר…, מה אומרת?
הכי טוב להקפיא