-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל 12 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 12 שעות | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
200 גרם עוגיות לימון
-
100 גרם חמאה
מלית
-
750 גרם גבינת שמנת 30%
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
6 ביצים L
-
1/2 כפית גרידת תפוז
-
1/2 כוס מיץ מנגו
-
2 כפות קמח לבן
-
2 כפות קורנפלור
ציפוי
-
1 כוס פסיפלורה
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כפית אבקת ג’לטין
-
2 כפות מים
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות וחמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מכינים את מלית הגבינה, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- בקערה טורפים (בעדינות, לא מקציפים!) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים, קליפת תפוז ונקטר מנגו וטורפים לתערובת חלקה.
- מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים לקערה וטורפים לקבלת תערובת אחידה.
- מוזגים את התערובת לתבנית משומנת בתרסיס שמן. אופים כשעה וחצי.
- מצננים ומצפים: מערבבים את מחית הפסיפלורה עם אבקת סוכר. מפזרים את אבקת הג’לטין על המים וממתינים חצי דקה. מחממים במיקרוגל 10 שניות לנוזל חלק (לא להרתיח). מוסיפים למחית הפסיפלורה ומערבבים היטב, ויוצקים על העוגה.
- מעבירים למקרר למשך הלילה לצינון והתייצבות.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: מערבבים פירורי עוגיות וחמאה מומסת ומהדקים בעזרת כף לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
- מכינים את מלית הגבינה, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
- בקערה טורפים (בעדינות, לא מקציפים!) גבינה וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת חלקה. מוסיפים ביצים, קליפת תפוז ונקטר מנגו וטורפים לתערובת חלקה.
- מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מחזירים לקערה וטורפים לקבלת תערובת אחידה.
- מוזגים את התערובת לתבנית משומנת בתרסיס שמן. אופים כשעה וחצי.
- מצננים ומצפים: מערבבים את מחית הפסיפלורה עם אבקת סוכר. מפזרים את אבקת הג’לטין על המים וממתינים חצי דקה. מחממים במיקרוגל 10 שניות לנוזל חלק (לא להרתיח). מוסיפים למחית הפסיפלורה ומערבבים היטב, ויוצקים על העוגה.
- מעבירים למקרר למשך הלילה לצינון והתייצבות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (12)
מתכון לא ברור בעליל
מה בדיוק לא ברור?
קצת לא מובן כשמכינים את התחתית עם העוגיות והחמאה לאחר ההידוק שמים במקפיא . ואחכ עוברים למלית ואופים אותה … אופים ביחד עם התחתית ? או בנפרד מהתחתית ואז פשוט אחרי שאפינו מעבירים את המלית המוכנה על התחתית ומצפים בציפוי
אופים יחד עם התחתית. בהצלחה!
האם חייבים ג’לטין בציפוי?
כן