מאפינס בננה ופירורים ללא תוספת סוכר
מאפינס בננה ופירורים ללא תוספת סוכר אלה מאפים אישיים מתוקים, רכים ונימוחים, עם מעט רגשות אשם, שמכינים בקלי קלות בלי מיקסר או מעבד מזון
מאפינס בננה ופירורים ללא תוספת סוכר אלה מאפים אישיים מתוקים, רכים ונימוחים, עם מעט רגשות אשם, שמכינים בקלי קלות בלי מיקסר או מעבד מזון
- קרין גורן
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מאפינס משגעים, שמכינים בלי מיקסר או מעבד מזון. כדי לשמור על המרקם הרך והאוורירי שלהם חשוב להיזהר מעיבוד יתר של התערובת (לכן משתמשים במזלג בלבד- אפילו לא במטרפה!) ומאפיית יתר.
פירורי בצק פריך ללא תוספת סוכר נוטים להישאר בהירים גם אחרי האפייה (כי הסוכר עוזר להשחמה). בדרך כלל אני ממליצה לרסס אותם בשמן לפני האפייה כדי שישחימו, אבל במתכון הזה הם ייראו זהובים בלי שום עזרה, בזכות טריק אחד קטן וריחני – תוספת הקינמון לבצק, שצובע אותו בגוון זהוב ומגרה.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפינס
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח לבן
-
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
3 בננות גדולות
-
3/4 כוס סוכרלוז
-
1 ביצה L
-
100 גרם חמאה רכה
פירורים
-
1/4 כוס סוכרלוז
-
1/4כוס או 40 גרם קמח לבן
-
20 גרם חמאה קרה
-
1/4 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מכינים את המאפינס: בקערה 1 מערבבים ½ 1 כוסות קמח, אבקת סודה, אבקת אפייה ומלח. בקערה 2 מועכים בננות במזלג, מוסיפים 3/4 כוס אבקת סוכרלוז, ביצה וחמאה מומסת וממשיכים לערבב עם המזלג לתערובת אחידה.
- מוזגים את תכולת קערה 2 לקערה 1 ומערבבים כמה שפחות (עדיין עם המזלג - זה מבטיח ערבוב עדין), רק עד שכל הקמח “נרטב” וזהו - לא נורא אם יש פה ושם גושים בתערובת.
- ממלאים תבנית שקעים מרופדת במנז’טים בתערובת (כמעט עד קצה כל מנז’ט).
- מכינים את הפירורים, מקשטים ואופים: בקערה שמים 1/4 כוס אבקת סוכרלוז, 1/4 כוס קמח, קוביות חמאה וקינמון ומפוררים יחד בקצות האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית.
- מפזרים את הפירורים מעל השקעים עם הבצק.
- אופים כ-15 דקות, בחום של 170 מעלות עד שהמאפינס זהובים, ריחניים, רכים וקפיציים למגע, וקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.
אופן הכנה
- מכינים את המאפינס: בקערה 1 מערבבים ½ 1 כוסות קמח, אבקת סודה, אבקת אפייה ומלח. בקערה 2 מועכים בננות במזלג, מוסיפים 3/4 כוס אבקת סוכרלוז, ביצה וחמאה מומסת וממשיכים לערבב עם המזלג לתערובת אחידה.
- מוזגים את תכולת קערה 2 לקערה 1 ומערבבים כמה שפחות (עדיין עם המזלג - זה מבטיח ערבוב עדין), רק עד שכל הקמח “נרטב” וזהו - לא נורא אם יש פה ושם גושים בתערובת.
- ממלאים תבנית שקעים מרופדת במנז’טים בתערובת (כמעט עד קצה כל מנז’ט).
- מכינים את הפירורים, מקשטים ואופים: בקערה שמים 1/4 כוס אבקת סוכרלוז, 1/4 כוס קמח, קוביות חמאה וקינמון ומפוררים יחד בקצות האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית.
- מפזרים את הפירורים מעל השקעים עם הבצק.
- אופים כ-15 דקות, בחום של 170 מעלות עד שהמאפינס זהובים, ריחניים, רכים וקפיציים למגע, וקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (8)
החלפתי את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא. במקום סוכרלוז שמתי כמו סוכר ולא עשיתי פירורים, אבל הוספתי לבצק חצי חבילה שוקולד צ׳יפס ללא סוכר. יצא פצצה.
תודה רבה על השיתוף, נעמי! משמח לקרוא שיצא טוב