מגדל פנקייקים לפסח עם תותים וסירופ מייפל
- קרין גורן
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
תתפלאו עד כמה הפנקייקים האלה יוצאים רכים וטעימים עם קמח מצה. בעיניי זו ארוחת בוקר משפחתית מושלמת לחופשת פסח, שכיף להכין ביחד עם הילדים.
לפנקייק במראה מקצועי וסימטרי משתמשים בטבעת מיוחדת עם ידית ארוכה: משמנים את הטבעת, מניחים על המחבת ומוזגים את הבלילה פנימה. אחרי שהפנקייק מתייצב, מסירים את הטבעת והופכים לצד השני. אם אין לכם טבעת פנקייק מקצועית, השתמשו בחותכני עוגיות גדולים כדי לחתוך את הפנקייקים הרגילים לצורות שונות שישמחו את הילדים.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- בסיר קטן מרתיחים רק 1 כוס מהחלב (את 1/2 כוס החלב הנותרת שומרים בצד להמשך).
- שמים בקערה סוכר, סוכר וניל, מלח וקמח מצה ומוזגים מעל את החלב הרותח. מערבבים ומניחים בצד ל-5 דקות (התערובת תהפוך לבצק).
- מערבבים פנימה ביצים ושמן - יהיה קשה לערבב בהתחלה כי התערובת מוצקה, אבל אחרי דקה של ערבוב במטרפה התערובת תהפוך לאחידה ללא גושים.
- מוסיפים חלב קר (חצי הכוס ששמרנו בצד) ואבקת אפייה וטורפים לבלילה אחידה.
- מחממים מחבת על אש בינונית, משמנים במעט חמאה ומוזגים 2-3 כפות מהבלילה לכל פנקייק, בעזרת מצקת. מטגנים דקה עד להזהבה, הופכים ומטגנים צד שני להזהבה. מניחים את הפנקייקים המוכנים בצלחת ומכסים במגבת נקייה (כדי שלא יתקררו עד שכל הפנקייקים יהיו מוכנים).
- מניחים את הפנקייקים החמים אחד על השני למגדל גבוה ומגישים עם חצאי תותים והמון סירופ מייפל.
בפסח הזה ממשיכים לפנק את הילדים ומוסיפים לפנקייקים המעולים האלה גם עוגיות שוקולד צ’יפס מושחתות
מתכון לעוגות שוקולד חמות אישיות יש לכם כבר לחג? קבלו מתכון מנצח
אופן הכנה
- בסיר קטן מרתיחים רק 1 כוס מהחלב (את 1/2 כוס החלב הנותרת שומרים בצד להמשך).
- שמים בקערה סוכר, סוכר וניל, מלח וקמח מצה ומוזגים מעל את החלב הרותח. מערבבים ומניחים בצד ל-5 דקות (התערובת תהפוך לבצק).
- מערבבים פנימה ביצים ושמן - יהיה קשה לערבב בהתחלה כי התערובת מוצקה, אבל אחרי דקה של ערבוב במטרפה התערובת תהפוך לאחידה ללא גושים.
- מוסיפים חלב קר (חצי הכוס ששמרנו בצד) ואבקת אפייה וטורפים לבלילה אחידה.
- מחממים מחבת על אש בינונית, משמנים במעט חמאה ומוזגים 2-3 כפות מהבלילה לכל פנקייק, בעזרת מצקת. מטגנים דקה עד להזהבה, הופכים ומטגנים צד שני להזהבה. מניחים את הפנקייקים המוכנים בצלחת ומכסים במגבת נקייה (כדי שלא יתקררו עד שכל הפנקייקים יהיו מוכנים).
- מניחים את הפנקייקים החמים אחד על השני למגדל גבוה ומגישים עם חצאי תותים והמון סירופ מייפל.
בפסח הזה ממשיכים לפנק את הילדים ומוסיפים לפנקייקים המעולים האלה גם עוגיות שוקולד צ’יפס מושחתות
מתכון לעוגות שוקולד חמות אישיות יש לכם כבר לחג? קבלו מתכון מנצח
תגובות (22)
יצא מעולה. חוסל 🙂 תודה על המתכון.
אפשר במקום סוכר וניל תמצית וניל
אפשר
שאלה : האם אפשר להחליף את השמן קנולה בשמן אגוזים..? (אוהבת מאוד את המתכונים שלך תודה )