מדלן בננה
מדלן הן עוגיות צרפתיות מפורסמות, רכות ועסיסיות, בגרסה הזאת הן מובאות בצורת קונכיה ובטעם בננה עדין, שמכינים בתבנית יפה שעל שמה הן קרויות - תבנית מדלן
מדלן הן עוגיות צרפתיות מפורסמות, רכות ועסיסיות, בגרסה הזאת הן מובאות בצורת קונכיה ובטעם בננה עדין, שמכינים בתבנית יפה שעל שמה הן קרויות - תבנית מדלן
- קרין גורן
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם חמאה רכה
-
1 1/4כוסות או 250 גרם סוכר חום בהיר – דמררה
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 ביצים L
-
3גדולות או 300 גרם בננות
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות. מועכים בננות במזלג למחית גסה.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים בננות ומעבדים לתערובת אחידה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, אבקת אפייה וקינמון. מעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- ממלאים תבנית מדלנים משומנת בתרסיס שמן בתערובת.
- אופים 15-20 דקות, עד שהמדלנים קפיציים למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים). זהירות לא לייבש באפיית יתר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות. מועכים בננות במזלג למחית גסה.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים בננות ומעבדים לתערובת אחידה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, אבקת אפייה וקינמון. מעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- ממלאים תבנית מדלנים משומנת בתרסיס שמן בתערובת.
- אופים 15-20 דקות, עד שהמדלנים קפיציים למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים). זהירות לא לייבש באפיית יתר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
באפייה רגילה או טורבו ?
לא משנה
ואם אין לי את התבנית הזאת ? יש אפשרות אחרת להכין את העוגיות או שזה קריטי?
לעוגיות האלה צריך תבנית. אפשר להכין בתבנית מאפינס ולמלא אותה בשכבה דקיקה בלבד