-
מרכיבים12
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 12 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מוס שוקולד
-
400 גרם שוקולד מריר
-
2 ביצים L
-
2 כפות ברנדי
-
300 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
20 גרם סוכר לבן
-
1 קורט מלח דק
קצפת
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
15 גרם סוכר לבן
אופן הכנה
- מכינים את מוס השוקולד: מפרידים ביצים. ממיסים שוקולד (במיקרוגל או מעל סיר אדים). מוסיפים חלמונים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הברנדי. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה. בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים עם סוכר ומלח. מקפלים את השמנת המוקצפת לתערובת השוקולד. מוסיפים את קצף החלבונים ומקפלים למוס אחיד. ממלאים כוסות אישיות במוס עד מחצית הגובה ומניחים במקרר.
- מכינים את הגרניטה: מערבבים קפה, מים חמים וסוכר. מצננים מעט ומוסיפים את הרום. מערבבים, יוצקים לתבנית קטנה ומקפיאים. כל חצי שעה מערבבים וכותשים במזלג את התערובת, עד לקבלת מירקם של ברד.
- מכינים את השנטילי: מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת רכה מאוד במרקם של יוגורט
- הרכבת המנה: מוציאים מהמקרר את הכוסות עם המוס. מניחים מעל המוס שכבה דקה של גרניטה ומעליה כף של שנטילי. מפדרים במעט קקאו ומגישים מייד.
אופן הכנה
- מכינים את מוס השוקולד: מפרידים ביצים. ממיסים שוקולד (במיקרוגל או מעל סיר אדים). מוסיפים חלמונים ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את הברנדי. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה. בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים עם סוכר ומלח. מקפלים את השמנת המוקצפת לתערובת השוקולד. מוסיפים את קצף החלבונים ומקפלים למוס אחיד. ממלאים כוסות אישיות במוס עד מחצית הגובה ומניחים במקרר.
- מכינים את הגרניטה: מערבבים קפה, מים חמים וסוכר. מצננים מעט ומוסיפים את הרום. מערבבים, יוצקים לתבנית קטנה ומקפיאים. כל חצי שעה מערבבים וכותשים במזלג את התערובת, עד לקבלת מירקם של ברד.
- מכינים את השנטילי: מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת רכה מאוד במרקם של יוגורט
- הרכבת המנה: מוציאים מהמקרר את הכוסות עם המוס. מניחים מעל המוס שכבה דקה של גרניטה ומעליה כף של שנטילי. מפדרים במעט קקאו ומגישים מייד.
הערות
- אפשר להחליף את הברנדי בקוניאק.
הערות
- אפשר להחליף את הברנדי בקוניאק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (10)
מה אפשר לשים אם אין לי ברדי וקוניאק?
כל אלכוהול אחר עם 40% אלכוהול ומעלה
למה בתמונה הקצפת כהה אם זה רק שמנת וסוכר???
התמונה היא אילוסטרציה בלבד