-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
איזה כיף לשחק עם אוכל!
המתכון מתוך הספר “המטבח באהבה” של רות סירקיס – והוא המתכון שהיינו מכינות בבית עם אמא.
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
100 גרם שקדים טחונים
-
2 כוסות קמח לבן
-
1 קורט מלח דק
-
1שקית או 100 גרם אבקת סוכר
-
200 גרם חמאה רכה
-
1 כפית תמצית וניל
הגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- קולים את השקדים במחבת יבשה ומצננים. אם משתמשים בשקדים פרוסים - טוחנים אותם לאבקה. מערבבים את הקמח, המלח, אבקת הסוכר והשקדים בקערה.
- מוסיפים את החמאה והווניל ומפוררים לתערובת במרקם של גריסים. מאחדים לבצק ואוספים לכדור.
- מגלגלים לכדורים, יוצרים גומה בעזרת האצבע במרכז כל כדור וחורצים את השוליים במזלג סביב סביב.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות. העוגיות צריכות להישאר בהירות.
- מצננים מעט ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר על העוגיות החמימות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- קולים את השקדים במחבת יבשה ומצננים. אם משתמשים בשקדים פרוסים - טוחנים אותם לאבקה. מערבבים את הקמח, המלח, אבקת הסוכר והשקדים בקערה.
- מוסיפים את החמאה והווניל ומפוררים לתערובת במרקם של גריסים. מאחדים לבצק ואוספים לכדור.
- מגלגלים לכדורים, יוצרים גומה בעזרת האצבע במרכז כל כדור וחורצים את השוליים במזלג סביב סביב.
- מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות. העוגיות צריכות להישאר בהירות.
- מצננים מעט ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר על העוגיות החמימות.
הערות
- לגרסת פרווה אפשר להחליף את החמאה במרגרינה.
הערות
- לגרסת פרווה אפשר להחליף את החמאה במרגרינה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (52)
האם אפשר להחליף או להוסיף בנוסף לשקדים הטחונים חמאת שקדים ?
היי נעמה, אפשר להוסיף גם חמאת שקדים
היי קרין, ב100 גרם שרדים טחונים אפשר להשתמש בשרדים טחונים קנויים( מה שנקרא קמח שקדים, נראה לי) קניתי פשוט שקדים טחונים בפיצוחיה.. זה מתאים או שעדיף שרדים שלמים לקלות ולטחון?
הי גילי. יותר טוב לקלות ולטחון שקדים, כי זה לא באמת קמח שקדים
וואו , טעים בטרוף
תודה רבה נטליה