-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מתכונצ’יק מהיר במיוחד לעוגה בחושה, שאפשר להכין גם עם פרוסות שזיפים או אפרסקים, או עם פירות יער טריים- אבל גם עם דובדבנים מצנצנת העוגה יוצאת נהדר.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 ביצים L
-
1 כוס שמן קנולה
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1/2 כפית גרידת לימון
-
1/4כוס או 60 מ"ל חלב 3%
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 כף אבקת אפייה
-
1 צנצנת דובדבנים משומרים בסירופ
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160מעלות.
- בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, שמן, סוכר, קליפת לימון מגוררת, חלב ושמנת חמוצה לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתבנית משומנת. מפזרים מעל את הדובדבנים ואופים 60-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
- מצננים מעט ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160מעלות.
- בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, שמן, סוכר, קליפת לימון מגוררת, חלב ושמנת חמוצה לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בתבנית משומנת. מפזרים מעל את הדובדבנים ואופים 60-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
- מצננים מעט ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (59)
מה אפשר לשים בשביל שיהיה פרווה?
להמיר את החלב בחלב צמחית ואת השמנת החמוצה ביוגורט צמחי