-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגת תפוחים שהייתה כל כך אהובה על הלקוחות של הקונדיטוריה שהם לחצו להמשיך ולקבל אותה כל השנה, בגרסה הכשרה לפסח…
המתכון מתוך הספר של הקונדיטור בן עמי “מתוק מהחיים” שהפיק השף הצמוד שלי (קוקימדיה, בשבילכם).
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
8בינוניים או 1 ק"ג תפוחי עץ גרני סמיט
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
2 כפיות קינמון טחון
-
4 כפות מיץ לימון
בצק (תחתית+כיסוי)
-
200גרם או 2 1/2 כוסות קמח מצה
-
70גרם או 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
-
400גרם או 2 כוסות סוכר לבן
-
6 ביצים L
-
240מ"ל או 1 כוס שמן קנולה
ציפוי
-
50גרם או 1/2 כוס אגוזי מלך
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
2 כפיות קינמון טחון
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מחממים תנור ל-180 מעלות. מקלפים תפוחים ופורסים לפרוסות. קוצצים אגוזים.
- בקערה מערבבים תפוחים, סוכר, קינמון ומיץ לימון, עד שהתפוחים מצופים לגמרי. מניחים בצד לכ- 30 דקות, עד הרכבת העוגה.
- מכינים את הבצק: לקערת מיקסר מנפים קמח מצה וקמח תפוח אדמה. מוסיפים סוכר ומערבבים בכף. מוסיפים ביצים ושמן ומעבדים בוו גיטרה רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד. מניחים בצד לכ-20 דקות, כדי שהנוזלים ייספגו בקמח המצה.
- מכינים את הציפוי: בקערה שלישית, מערבבים היטב אגוזי מלך, סוכר וקינמון.
- מרכיבים את העוגה: בידיים רטובות, משטחים כמחצית מהבצק בתבנית. משטחים מעל את מלית התפוחים. מניחים את שארית הבצק מעל מלית התפוחים ומשטחים בידיים רטובות או בעזרת מרית, לכיסוי אחיד של התפוחים. מפזרים את הציפוי מעל הבצק.
- אופים כשעה עד שעה ורבע, עד שהבצק זהוב.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מחממים תנור ל-180 מעלות. מקלפים תפוחים ופורסים לפרוסות. קוצצים אגוזים.
- בקערה מערבבים תפוחים, סוכר, קינמון ומיץ לימון, עד שהתפוחים מצופים לגמרי. מניחים בצד לכ- 30 דקות, עד הרכבת העוגה.
- מכינים את הבצק: לקערת מיקסר מנפים קמח מצה וקמח תפוח אדמה. מוסיפים סוכר ומערבבים בכף. מוסיפים ביצים ושמן ומעבדים בוו גיטרה רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד. מניחים בצד לכ-20 דקות, כדי שהנוזלים ייספגו בקמח המצה.
- מכינים את הציפוי: בקערה שלישית, מערבבים היטב אגוזי מלך, סוכר וקינמון.
- מרכיבים את העוגה: בידיים רטובות, משטחים כמחצית מהבצק בתבנית. משטחים מעל את מלית התפוחים. מניחים את שארית הבצק מעל מלית התפוחים ומשטחים בידיים רטובות או בעזרת מרית, לכיסוי אחיד של התפוחים. מפזרים את הציפוי מעל הבצק.
- אופים כשעה עד שעה ורבע, עד שהבצק זהוב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (38)
אני מתה על העוגה הזו .. היא טעימה בטירוף .. לפעמים באמצע היא נשארת לי לא אפויה … להגדיל את זמן האפייה או חשים על טורבו?
הי גלי. שמחה שאת אוהבת. אפשר להאריך טיפה את זמן האפייה
הי יש אופציה להחליף את הקמח מצה לקמח תפוחי אדמה?
היי שולמית. אפשר, אבל שימי לב שזה ישנה טיפה את הטעם והמרקם
לא צריך אבקת אפיה?
לא