קרואסונאט (קרואסון + דונאטס) בלי לנסוע למנהטן
רוצים קרואסונאט (קרואסון + דונאטס) בלי לנסוע למנהטן? קל! מכינים בבית קינוח שהוא שילוב מושלם ומושחת של בצק שמרים עשיר בחמאה וגם טיגון בשמן עמוק
רוצים קרואסונאט (קרואסון + דונאטס) בלי לנסוע למנהטן? קל! מכינים בבית קינוח שהוא שילוב מושלם ומושחת של בצק שמרים עשיר בחמאה וגם טיגון בשמן עמוק
- קרין גורן
-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
זוהי המחווה האישית שלי לדומיניק אנסל, איש צדיק בעל קונדיטוריה בניו יורק שהמציא את השילוב המהפנט הזה בין קרואסון לדונאט. כן, מה ששמעתם גם קרואסון וגם דונאט, גם בצק שמרים עשיר בחמאה וגם טיגון בשמן. ואני יכולה לשמוע אתכם מוסיפים שגם מיליון קלוריות וגם סתימת עורקים… אני אתכם, זה בהחלט מסוג המתוקים שאוכלים רק “פעם ב”, ורק אחרי שמזמינים הרבה חברים כדי לא להישאר לבד עם המגש – אבל גם בהנאה גדולה.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרואסונאט
-
1 חבילה בצק שמרים עלים קפוא
-
1 1/2 ליטר שמן קנולה
גנאש שוקולד
-
250 גרם שוקולד מריר
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
קישוט נוסף
-
50 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן.
- בסיר רחב ועמוק מחממים שמן לטיגון עמוק על אש בינונית.
- פורשים את הבצק על משטח העבודה ומקפלים ל-2 (כדי לקבל יותר שכבות בצק בכל דונאט).
- קורצים בצפיפות מהבצק צורות של דונאט (עיגול בקוטר 9-8 ס”מ שמוציאים ממרכזו עיגול קטן - שומרים גם את העיגולים הקטנים לטיגון אם רוצים).
- מטגנים מיד (ללא התפחה) בשמן החם עד להזהבה משני הכיוונים (בערך 2 דקות בכל צד. אם הבצק משחים קודם סימן שהשמן חם מדי). מוציאים לנייר סופג ומצננים מעט.
- מכינים קערה עם הציפוי הנבחר (מערבבים אבקת סוכר עם חלב לקבלת זיגוג לבן, או ממיסים ומערבבים שוקולד מריר ושמנת מתוקה לקבלת גנאש שוקולד, או אבקת סוכרל. אפשר כמובן גם להכין כמה קערות, כדי שנקבל מגש עם כמה טעמים).
- טובלים את החלק העליון של הקרואסונאט בציפוי הנבחר, ומניחים הפוך (כשהציפוי כלפי מעלה). אם רוצים, מקשטים גם בזילופי שוקולד מומס או סוכריות.
- מגישים בסמוך להכנה.
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן.
- בסיר רחב ועמוק מחממים שמן לטיגון עמוק על אש בינונית.
- פורשים את הבצק על משטח העבודה ומקפלים ל-2 (כדי לקבל יותר שכבות בצק בכל דונאט).
- קורצים בצפיפות מהבצק צורות של דונאט (עיגול בקוטר 9-8 ס”מ שמוציאים ממרכזו עיגול קטן - שומרים גם את העיגולים הקטנים לטיגון אם רוצים).
- מטגנים מיד (ללא התפחה) בשמן החם עד להזהבה משני הכיוונים (בערך 2 דקות בכל צד. אם הבצק משחים קודם סימן שהשמן חם מדי). מוציאים לנייר סופג ומצננים מעט.
- מכינים קערה עם הציפוי הנבחר (מערבבים אבקת סוכר עם חלב לקבלת זיגוג לבן, או ממיסים ומערבבים שוקולד מריר ושמנת מתוקה לקבלת גנאש שוקולד, או אבקת סוכרל. אפשר כמובן גם להכין כמה קערות, כדי שנקבל מגש עם כמה טעמים).
- טובלים את החלק העליון של הקרואסונאט בציפוי הנבחר, ומניחים הפוך (כשהציפוי כלפי מעלה). אם רוצים, מקשטים גם בזילופי שוקולד מומס או סוכריות.
- מגישים בסמוך להכנה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)