-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
ככה מכינים מרציפן ביתי בלי להוציא את מטחנת הבשר מהארון ובלי לחלוט-לקלף-לייבש שקדים: פשוט מעבדים במיקסר שקדים טחונים קנויים עם סירופ סוכר חם. המרציפן שמתקבל נוח לעיצוב ומתאים לשימושים רבים, מקישוט של עוגות ועד הכנה של ממתקי ביס שאפשר לתת במתנה. הכי טעימים בעיניי הם כדורי המרציפן המצופים בשוקולד, שכדי ליצור ולקשט אותם לא תצטרכו אף כלי מיוחד – אבל אפשר גם לעצב ממתקים בתבנית אישית עם הטבעה או לקלוע חלות מרציפן (ממש כמו אלה שקונים בסופר)…
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרציפן
-
4כוסות או 400 גרם שקדים טחונים
-
1 כפית תמצית שקדים
-
1 כפית מיץ לימון
-
2 1/4כוסות או 450 גרם סוכר לבן
-
3/4כוס או 180 מ"ל מים
ציפוי שוקולד
-
200 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה שמים שקדים טחונים, תמצית שקדים ומיץ לימון.
- בסיר גדול מחממים סוכר ומים תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 5 דקות מבלי לערבב, עד שהסירופ מסמיך מעט (121 מעלות, אם מתעקשים להשתמש במדחום סוכר). מסירים מהאש.
- מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוזגים לאט את הסירופ הלוהט פנימה (בזהירות, חם!) תוך כדי עיבוד. ממשיכים לעבד במהירות נמוכה 5 דקות, עד שהתערובת מתגבשת למרקם של בצק פריך.
- מוציאים מהמיקסר ומאחדים בידיים למרציפן גמיש ומבריק. הוא אמור להיות מעט דביק (הוא עוד יתייבש ויתגבש בהמשך), אבל אם הוא דביק מדי - לשים אותו כמה שניות עם מעט אבקת סוכר. אם המרציפן דווקא יבש - לשים אותו כמה שניות בידיים שהורטבו במים או במיץ לימון.
- המרציפן מוכן! אפשר לשמור אותו עטוף בניילון נצמד בטמפרטורת החדר לשימוש מאוחר יותר, או מיד לעצב לממתקי מרציפן לפי ההוראות הבאות.
- מגלגלים את המרציפן לכדורים בגודל הרצוי (שומרים את שאר המרציפן בינתיים עטוף בניילון כי הוא מתייבש בצ’יק. אם הוא כבר התחיל להתייבש, לשים אותו בידיים רטובות במעט מיץ לימון או מים).
- ליצירת כדורי מרציפן מצופים שוקולד: ממיסים 200 גרם שוקולד מריר. נועצים קיסם בכדור מרציפן ובעזרת הקיסם מרימים וטובלים בשוקולד. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ושולפים את הקיסם החוצה. מקפיאים 5 דקות להתקשות השוקולד ומעבירים לצלחת הגשה.
- למרציפן עם דוגמא מוטבעת: לוחצים כל כדור לתחתית של תבנית אישית עם הטבעה/ הבלטה (אפשר לגלגל את המרציפן במעט אבקת סוכר קודם, כדי שלא יידבק).
- לצמת מרציפן מושחמת: מגלגלים 3 כדורים ל”נקניקים” שווים וקולעים יחד לצמה. מועכים מעט. חורכים לקבל גוון שחום קל מלמעלה, בעזרת ברנר או בתנור שחומם מראש למצב גריל.
אופן הכנה
- במיקסר עם וו גיטרה שמים שקדים טחונים, תמצית שקדים ומיץ לימון.
- בסיר גדול מחממים סוכר ומים תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 5 דקות מבלי לערבב, עד שהסירופ מסמיך מעט (121 מעלות, אם מתעקשים להשתמש במדחום סוכר). מסירים מהאש.
- מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוזגים לאט את הסירופ הלוהט פנימה (בזהירות, חם!) תוך כדי עיבוד. ממשיכים לעבד במהירות נמוכה 5 דקות, עד שהתערובת מתגבשת למרקם של בצק פריך.
- מוציאים מהמיקסר ומאחדים בידיים למרציפן גמיש ומבריק. הוא אמור להיות מעט דביק (הוא עוד יתייבש ויתגבש בהמשך), אבל אם הוא דביק מדי - לשים אותו כמה שניות עם מעט אבקת סוכר. אם המרציפן דווקא יבש - לשים אותו כמה שניות בידיים שהורטבו במים או במיץ לימון.
- המרציפן מוכן! אפשר לשמור אותו עטוף בניילון נצמד בטמפרטורת החדר לשימוש מאוחר יותר, או מיד לעצב לממתקי מרציפן לפי ההוראות הבאות.
- מגלגלים את המרציפן לכדורים בגודל הרצוי (שומרים את שאר המרציפן בינתיים עטוף בניילון כי הוא מתייבש בצ’יק. אם הוא כבר התחיל להתייבש, לשים אותו בידיים רטובות במעט מיץ לימון או מים).
- ליצירת כדורי מרציפן מצופים שוקולד: ממיסים 200 גרם שוקולד מריר. נועצים קיסם בכדור מרציפן ובעזרת הקיסם מרימים וטובלים בשוקולד. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ושולפים את הקיסם החוצה. מקפיאים 5 דקות להתקשות השוקולד ומעבירים לצלחת הגשה.
- למרציפן עם דוגמא מוטבעת: לוחצים כל כדור לתחתית של תבנית אישית עם הטבעה/ הבלטה (אפשר לגלגל את המרציפן במעט אבקת סוכר קודם, כדי שלא יידבק).
- לצמת מרציפן מושחמת: מגלגלים 3 כדורים ל”נקניקים” שווים וקולעים יחד לצמה. מועכים מעט. חורכים לקבל גוון שחום קל מלמעלה, בעזרת ברנר או בתנור שחומם מראש למצב גריל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (22)
ניסיתי לבצע לפי המתכון אך יש לי בעיה.שמתי כוס מים במקום 3/4.הבצק יצא לי דביק מידיי.הוספתי כ 600 גרם שקדים על מתכון הבסיס והבצק עדין דביק.איך ניתן להתגבר על הבעיה?
היי משה, חשוב במתכון זה לעבוד לפי הכמויות המדויקות
הכנתי את המרציפן אבל עם קשיו טחון במקום שקדים ותמצית תפוזים ווניל ובמקום תמצית שקדים, ויצא טעים מאוד אבל עדיין נשאר רך מאוד, הוספתי 100 גרם אבקת סוכר ועדיין נשאר רך, יש לך פיתרון?
הכנתי פעם ראשונה בדיוק כמו שכתוב ויצא מהמם!