שיטות להתפחה מזורזת של בצק שמרים

הנה המון שיטות התפחה ביתיות לבצק שמרים: גאוניות, משעשעות או מוזרות - יש כאן מהכל:

  • נתחיל עם הקלאסיקה: בתנור שחומם למינימום וכובה, או בתנור כבוי ששמים תבנית קטנה עם מים רותחים בתחתית.
  • שיטת הסבתות של התפחה בקערה מתחת לשמיכת פוך - טוב, את זה כולם מכירים. לא?
  • שמים את קערת הבצק ליד הכיריים או התנור כשהוא עובד ביום של בישולים.
  • ליד הרדיאטור בחורף, או מול מפזר חום או תנור חימום.
  • מרתיחים סיר גדול עם מעט מים. מסירים מהאש ומושיבים על הסיר את הקערה עם הבצק (שלא תיגע במים). מכסים את הקערה בניילון נצמד ועוטפים במגבת עבה.
  • שמים את הקערה עם הבצק באמבטיה, בזמן המקלחות - יופי של סביבה חמימה ומלאת אדים. ואם אנחנו כבר בענייני אמבטיה - מכסים את קערה הבצק בכובע אמבטיה לשיער - זה כיסוי מעולה כי הוא משאיר לבצק אויר לנשום וגם מקום לתפוח מעל שולי הקערה.
  • שמים את קערת הבצק בשקית גדולה ונקייה (הממ… בדרך כלל שקית זבל) ובתוכה מניחים קופסת גפרורים. יש אופים שנשבעים שהגפרורים מקצרים את זמן התפיחה בחצי.
  • ממלאים “בקבוק חם” של סבתות במים רותחים ומניחים עליו את הקערה עם הבצק. עוטפים הכל במגבת עבה.
  • שמים את קערת הבצק בתוך קערה גדולה יותר עם מים חמים.
  • כשלא ממהרים (או כשהבצק דביק יחסית) מתפיחים לילה במקרר.

ויש גם כמה שיטות קצת פחות קונבנציונליות 😉

  • מחממים מגבת עבה במיקרוגל למשך דקה עד שהיא חמה ועוטפים בה את קערת הבצק. באותה אוירה - משתמשים במגבת חמה שיצאה עכשיו ממייבש הכביסה.
  • מניחים כוס מים רותחים במיקרוגל. מוסיפים לידה את הקערה עם הבצק וסוגרים את המיקרו כדי שהבצק יתחמם מהאדים (לא מפעילים!).
  • מתפיחים את הבצק בקערה שמתאימה לחימום במיקרוגל - מכניסים למיקרוגל ומחממים חצי דקה בתכנית הפשרה. כל 10 דקות מחממים עוד חצי דקה בתכנית הפשרה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מפעילים את מדיח הכלים בתכנית ניקוי רגילה, ולקראת סיום פעולת המייבש - בשלב ייבוש הכלים - מצרפים את הקערה עם הבצק פנימה (כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד).
  • במייבש כביסה - מפעילים את המייבש (בלי הבצק) ל-10 דקות עם מגבת רטובה עד שהמייבש חם ומלא אדים. מכבים ומכניסים את הקערה עם הבצק לתפיחה במייבש הסגור (בלי להפעיל שוב).
  • בחורף - מפעילים את הסדין החשמלי במיטה ומשכיבים לישון את הקערה עם הבצק. זו השיטה האהובה עליי כי היא נותנת לי תירוץ מצוין להתגנב למיטה ולתפוס תנומת צהריים - “אני? ישנה?? מה פתאום?! אני שומרת על הבצק…”

קטגוריות

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    דב

    יש לך נסיון עם קמח מולינו כחול-ללא גלוטן, איך לגרום לו לתפוח?

      Avatar
      קרין גורן

      היי דב, אין לי ניסיון עם קמח מולינו, אשמח לדעת איך יצא לך במידה וניסית.

    Avatar
    נועה

    אני משוגעת על המתכונים שלך ותודה על העצות שעזרו לי המון

      Avatar
      קרין גורן

      תודה נועה יקרה!

    Avatar
    שרה כהן

    מה עושים במצב שהבצק שמרים פשוט לא תופח אחרי לילה במקרר

      Foody team
      מערכת Foody

      בודקים שהשמרים שהשתמשת היו בתוקף

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody