-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית תפוחים
-
20 גרם חמאה
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
5 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
-
1 כפית גדושה קינמון טחון
-
1 כף קורנפלור
-
2 כפות מיץ לימון
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
בצק
-
6 עלי בצק פילו קפוא
-
100 גרם חמאה
-
4 פתי בר וניל בינוניים
הגשה
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. ממיסים חמאה. חותכים תפוחים. מרסקים ביסקוויטים לפירורים.
- מכינים את מלית התפוחים: במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר, קינמון ותפוחים ומערבבים. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. בקערית ממיסים קורנפלור במיץ לימון ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם צימוקים ומבשלים דקה נוספת עד שהנוזלים במחבת מסמיכים. מצננים לחלוטין.
- מרכיבים את השטרודל ואופים: מניחים עלה פילו על נייר אפייה. מברישים בחמאה מומסת, מפזרים מעט פירורי עוגיות ומכסים בעלה נוסף. חוזרים על הפעולה עד העלה האחרון ומברישים שוב בחמאה מלמעלה. מפזרים על החמאה המומסת את יתרת פירורי העוגיות.
- מניחים בשורה לרוחב השליש התחתון את מלית התפוחים (לאחר שהתקררה). מגלגלים לקבלת רולדה. מעבירים את הרולדה יחד עם נייר האפייה לתבנית תנור. חותכים לפרוסות אך משאירים אותן מחוברות בבסיס, כדי להקל על הפריסה לאחר האפייה.
- מברישים מבחוץ בחמאה מומסת ואופים בחום של 200 מעלות, 20-25 דקות.
- מגישים: מצננים מעט, פורסים לפי הסימון, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מפשירים בצק לפי הוראות היצרן. ממיסים חמאה. חותכים תפוחים. מרסקים ביסקוויטים לפירורים.
- מכינים את מלית התפוחים: במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר, קינמון ותפוחים ומערבבים. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. בקערית ממיסים קורנפלור במיץ לימון ומוסיפים לתערובת. מוסיפים גם צימוקים ומבשלים דקה נוספת עד שהנוזלים במחבת מסמיכים. מצננים לחלוטין.
- מרכיבים את השטרודל ואופים: מניחים עלה פילו על נייר אפייה. מברישים בחמאה מומסת, מפזרים מעט פירורי עוגיות ומכסים בעלה נוסף. חוזרים על הפעולה עד העלה האחרון ומברישים שוב בחמאה מלמעלה. מפזרים על החמאה המומסת את יתרת פירורי העוגיות.
- מניחים בשורה לרוחב השליש התחתון את מלית התפוחים (לאחר שהתקררה). מגלגלים לקבלת רולדה. מעבירים את הרולדה יחד עם נייר האפייה לתבנית תנור. חותכים לפרוסות אך משאירים אותן מחוברות בבסיס, כדי להקל על הפריסה לאחר האפייה.
- מברישים מבחוץ בחמאה מומסת ואופים בחום של 200 מעלות, 20-25 דקות.
- מגישים: מצננים מעט, פורסים לפי הסימון, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (14)
שלום, המתכון נראה מצוין, יהיה אפשר להכין בלי קינמון? פחות אוהבים אצלי…
בטח, אין בעיה
לקחתי רק את המילוי ובצק פריך מהמקרר בסופר של מעדנות יצא מהמם תודה רבה על המילוי המשגע
תודה רבה, משה!