-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
2 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
1כוס או 240 מ"ל חלב 3%
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
2 1/2כוסות או 1 שקית פירות יער קפואים
קישוט
-
1 חופן פירות יער קפואים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות במצב טורבו. משמנים קלות את תבנית השקעים.
- מכינים את הבלילה: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במשך 2 דקות במהירות גבוהה לתערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את השמן בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את החלב בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את תמצית הווניל, המלח, הקמח ואבקת האפייה ומקציפים לאט רק עד שהם מתאחדים בתערובת.
- מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים לאט לאיחוד.
- מוסיפים את פירות היער הקפואים ומערבבים מעט לאיחוד.
- ממלאים את התבנית בבלילה עד ל-3/4 גובה. מקשטים כל מאפין מלמעלה במעט פירות יער נוספים.
- מכינים את פירורי הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והחמאה. משפשפים וממוללים בידיים עד שנוצרים פירורים. מפזרים מעל המאפינס.
- אופים כ-25 דקות, עד שהמאפינס קפיציים למגע, וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות במצב טורבו. משמנים קלות את תבנית השקעים.
- מכינים את הבלילה: במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצים והסוכר במשך 2 דקות במהירות גבוהה לתערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את השמן בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את החלב בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את תמצית הווניל, המלח, הקמח ואבקת האפייה ומקציפים לאט רק עד שהם מתאחדים בתערובת.
- מוסיפים את השמנת החמוצה ומקציפים לאט לאיחוד.
- מוסיפים את פירות היער הקפואים ומערבבים מעט לאיחוד.
- ממלאים את התבנית בבלילה עד ל-3/4 גובה. מקשטים כל מאפין מלמעלה במעט פירות יער נוספים.
- מכינים את פירורי הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והחמאה. משפשפים וממוללים בידיים עד שנוצרים פירורים. מפזרים מעל המאפינס.
- אופים כ-25 דקות, עד שהמאפינס קפיציים למגע, וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.
הערות
- אפשר לרפד את שקעי התבנית במנז'טים
הערות
- אפשר לרפד את שקעי התבנית במנז'טים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (35)
האם ניתן להכין את הבלילה, לשמור לילה במקרר, ולאפות למחרת?
הי דניאל. אפשרי בהחלט.