עוגיות מרוקאיות פריכות שמכינים בלי מכונה
קבלו מתכון עם טריק להכנת עוגיות מרוקאיות פריכות במיוחד שמכינים במטחנת בשר, בלי צורך בחותכן עוגיות. והבונוס? הן פרווה ומתאימות לאירוח אחרי ארוחת שבת
קבלו מתכון עם טריק להכנת עוגיות מרוקאיות פריכות במיוחד שמכינים במטחנת בשר, בלי צורך בחותכן עוגיות. והבונוס? הן פרווה ומתאימות לאירוח אחרי ארוחת שבת
- קרין גורן
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 70 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2כוס או 120 מ"ל מיץ תפוזים
-
3 ביצים L
-
1 1/4כוסות או 250 גרם סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
200 גרם מרגרינה
-
3/4כוס או 180 מ"ל שמן קנולה
-
1 ק"ג קמח לבן
-
2 שקיות אבקת אפייה
-
1/2כוס או 50 גרם קוקוס טחון
-
1/2כוס או 50 גרם שומשום
-
4 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- ממיסים את המרגרינה.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את מיץ התפוזים, הביצים, הסוכר, תמצית הווניל, המגרינה והשמן לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הקוקוס והשומשום ומעבדים רק עד שנוצר בצק אחיד.
- משמנים את פני הבצק ומשאירים למנוחה בצד ל-10 דקות.
- מכינים מטחנת בשר: מפרקים ממנה את הסכין הפנימית ומרכיבים בפתח היציאה דיסקית עם חורים בגודל הרצוי.
- מעבדים את הבצק במטחנת הבשר ב”נגלות” קטנות: בכל פעם חותכים מקבץ של שערות בצק, מניחים בתבנית ומסדרים קצת. ממשיכים להניח כך עוגיות בתבנית, עם רווחים קטנים ביניהן.
- אופים כ-25 דקות, להזהבה. מצננים ומפזרים את אבקת הסוכר לקישוט. שומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- ממיסים את המרגרינה.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את מיץ התפוזים, הביצים, הסוכר, תמצית הווניל, המגרינה והשמן לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הקוקוס והשומשום ומעבדים רק עד שנוצר בצק אחיד.
- משמנים את פני הבצק ומשאירים למנוחה בצד ל-10 דקות.
- מכינים מטחנת בשר: מפרקים ממנה את הסכין הפנימית ומרכיבים בפתח היציאה דיסקית עם חורים בגודל הרצוי.
- מעבדים את הבצק במטחנת הבשר ב”נגלות” קטנות: בכל פעם חותכים מקבץ של שערות בצק, מניחים בתבנית ומסדרים קצת. ממשיכים להניח כך עוגיות בתבנית, עם רווחים קטנים ביניהן.
- אופים כ-25 דקות, להזהבה. מצננים ומפזרים את אבקת הסוכר לקישוט. שומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (18)
היי עשיתי במדויק לפי הכמויות שרשומות והבצק יצא דביק ורח ככה צריך ליהיות? רק שקית זילוף תעבוד עם בצק כזה. עשיתי חצי כוס מיץ תפוזים 3/4 כוס שמן 3 ביצים ומרגרינה מומסת ממש עבדתי לפי המתכון למה הוא רח עד נוזלי אפשר להכניס ככה לתנור , זה יאפה? אני יעשה עם שקית זילוף4
הי שרון. אם הבצק יצא לך רך ונוזלי, כנראה שאין מספיק קמח. בכל מקרה זה יאפה גם אםמהבצק טיפה רך
מה יכול להחליף את הקוקוס?
עוד קמח, ישפיע מעט על המרקם
הי יעבוד גם עם שקית זילוף או שחובה מכונה?
היי אופק, אפשר לנסות עם שק זילוף כפול, כלומר שני שקי זילוף אחד בתוך השני כדי שהתערובת לא תפרוץ החוצה. בהצלחה!