-
מרכיבים12
-
הכנה 50 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
מרכיבים 12 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבות טורט
-
8 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
75 גרם חמאה
-
3/4כוס או 100 גרם קמח לבן
-
4כפות או 40 גרם קורנפלור
-
1 כפית אבקת אפייה
קצפת
-
3מיכלים או 750 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
3 כפות סוכר לבן
-
3 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
תותים וקישוט
-
250 גרם תותים
-
100 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים 3 תבניות זהות בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
- מפרידים את הביצים.
- מחממים את החמאה להמסה מלאה.
- חותכים את התותים לפרוסות.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית במשך כדקה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד כמה שניות אחרי סיום הוספת הסוכר, לקבלת קצף מבריק וקרמי. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום, מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל ומקציפים לאט לאיחוד.
- עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה ומקציפים לאט רק עד שהקמח נטמע בבלילה. מוסיפים את החמאה המומסת בהדרגה, תוך כדי הקצפה איטית, ומקציפים רק עד שהבלילה אחידה.
- מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות. אופים 25 דקות להזהבה והתייצבות, או עד שקיסם יוצא יבש לגמרי. מצננים ורק אז מחלצים את שכבות הטורט מהתבניות.
- מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם פיה משוננת רחבה.
- מניחים שכבה אחת של הטורט על צלחת הגשה. מזלפים את הקצפת לכיסוי ומיישרים. מסדרים את התותים בצפיפות מעל הקצפת.
- מכסים בשכבת העוגה השנייה, מזלפים את הקצפת ומסדרים את התותים.
- מכסים בשכבת הטורט האחרונה ומזלפים שושני קצפת לקישוט. מקשטים את כל שושנת הקצפת בתות שלם.
- מניחים נייר אפייה על תבנית או מגש. במיקרוגל ממיסים את השוקולד הלבן. מזלפים קשקושים של השוקולד המומס על נייר האפייה ומעבירים למקפיא ל-10 דקות, להתקשות. שוברים בידיים את קשקושי השוקולד ומסדרים בערימה במרכז העוגה.
- מגישים את העוגה מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים 3 תבניות זהות בנייר אפייה ומשמנים את הנייר.
- מפרידים את הביצים.
- מחממים את החמאה להמסה מלאה.
- חותכים את התותים לפרוסות.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את החלבונים במהירות בינונית במשך כדקה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד כמה שניות אחרי סיום הוספת הסוכר, לקבלת קצף מבריק וקרמי. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום, מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל ומקציפים לאט לאיחוד.
- עוצרים את המיקסר, מוסיפים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה ומקציפים לאט רק עד שהקמח נטמע בבלילה. מוסיפים את החמאה המומסת בהדרגה, תוך כדי הקצפה איטית, ומקציפים רק עד שהבלילה אחידה.
- מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות. אופים 25 דקות להזהבה והתייצבות, או עד שקיסם יוצא יבש לגמרי. מצננים ורק אז מחלצים את שכבות הטורט מהתבניות.
- מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף עם פיה משוננת רחבה.
- מניחים שכבה אחת של הטורט על צלחת הגשה. מזלפים את הקצפת לכיסוי ומיישרים. מסדרים את התותים בצפיפות מעל הקצפת.
- מכסים בשכבת העוגה השנייה, מזלפים את הקצפת ומסדרים את התותים.
- מכסים בשכבת הטורט האחרונה ומזלפים שושני קצפת לקישוט. מקשטים את כל שושנת הקצפת בתות שלם.
- מניחים נייר אפייה על תבנית או מגש. במיקרוגל ממיסים את השוקולד הלבן. מזלפים קשקושים של השוקולד המומס על נייר האפייה ומעבירים למקפיא ל-10 דקות, להתקשות. שוברים בידיים את קשקושי השוקולד ומסדרים בערימה במרכז העוגה.
- מגישים את העוגה מיד או שומרים במקרר עד ההגשה.
הערות
- להכנת העוגה צריך 3 תבניות זהות בקוטר 22 ס"מ
- לקבלת שוליים אחידים ללא קרום, משתמשים ברינג קטן מעט מגודל התבניות, בקוטר 20 בערך, כדי לקרוץ מכל שכבה עיגול אחיד
הערות
- להכנת העוגה צריך 3 תבניות זהות בקוטר 22 ס"מ
- לקבלת שוליים אחידים ללא קרום, משתמשים ברינג קטן מעט מגודל התבניות, בקוטר 20 בערך, כדי לקרוץ מכל שכבה עיגול אחיד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (53)
היי קרין היקרה אני רוצה להכין את הטורט בתבנית אחת מלבנית גדולה. השאלה היא – המיקסר לי מתקשה להקציף כמות כזאת של ביצים, הכל מתחיל לנזול. יש לך עצה בשבילי איך בכל זאת אוכל לעשות זאת? אם אקציף בשתי פעימות ואז אאחד את שתי הבלילות בסוף זה יצא טוב? או שההקצפה תאבד מהאווריריות שלה?
הי מרים. אין בעיה לאחד שתי נגלות, בעדינות כדי לא לאבד את כל האוויר שבבלילה.