-
מרכיבים14
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 14 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
2כפות או 20 גרם שמרים יבשים
-
2כוסות או 480 מ"ל מים פושרים
-
1 ביצה L
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר לבן
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמן קנולה
-
2כפיות או 15 גרם מלח דק
-
1 ק"ג קמח לבן
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבבים להמסה את השמרים, המים והסוכר. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים עם וו לישה במהירות בינונית-נמוכה 10 דקות, לבצק לח שנדבק לתחתית הקערה. משמנים את הבצק, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, או עד הכפלת הנפח.
- קוצצים דק את הבצלים. מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצלים והמלח ומטגנים על אש בינונית להזהבה. מצננים.
- מקמחים את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים ל-12 חלקים ומגלגלים לכדורים. מכסים במגבת לחה ומניחים ל-5 דקות מנוחה.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מרדדים כל כדור לפיתה בעובי 1 ס”מ. מסדרים על גבי התבנית ודוקרים בצפיפות במזלג.
- לפיתות הבצל: מורחים 6 פיתות בבצל המטוגן, 2 כפות לכל פיתה, כולל השמן מהטיגון.
- לפיתות הזעתר: בקערית מערבבים את הזעתר, מיץ הלימון, שמן הזית והמלח לממרח אחיד. אפשר לדלל בעוד קצת שמן אם הממרח סמיך מדי. מורחים את 6 הפיתות הנותרות בציפוי הזעתר, כף גדושה לכל פיתה.
- מניחים להתפחה חלקית ללא כיסוי ל-10 דקות. אופים 15 דקות להשחמה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבבים להמסה את השמרים, המים והסוכר. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים עם וו לישה במהירות בינונית-נמוכה 10 דקות, לבצק לח שנדבק לתחתית הקערה. משמנים את הבצק, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, או עד הכפלת הנפח.
- קוצצים דק את הבצלים. מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצלים והמלח ומטגנים על אש בינונית להזהבה. מצננים.
- מקמחים את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים ל-12 חלקים ומגלגלים לכדורים. מכסים במגבת לחה ומניחים ל-5 דקות מנוחה.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מרדדים כל כדור לפיתה בעובי 1 ס”מ. מסדרים על גבי התבנית ודוקרים בצפיפות במזלג.
- לפיתות הבצל: מורחים 6 פיתות בבצל המטוגן, 2 כפות לכל פיתה, כולל השמן מהטיגון.
- לפיתות הזעתר: בקערית מערבבים את הזעתר, מיץ הלימון, שמן הזית והמלח לממרח אחיד. אפשר לדלל בעוד קצת שמן אם הממרח סמיך מדי. מורחים את 6 הפיתות הנותרות בציפוי הזעתר, כף גדושה לכל פיתה.
- מניחים להתפחה חלקית ללא כיסוי ל-10 דקות. אופים 15 דקות להשחמה.
הערות
- אם אוהבים פיתות עבות וספוגיות, מתפיחים אחרי הנחת המלית ולפני האפייה 30-20 דקות
הערות
- אם אוהבים פיתות עבות וספוגיות, מתפיחים אחרי הנחת המלית ולפני האפייה 30-20 דקות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (29)
היי איזה פיתות מעולות!!! האם אפשר לשמור חלק מהבצק במקרר או במקפיא? אם כן לכמה זמן במקרר ולכמה זמן במקפיא?
הייי שירן, את הבצק ניתן לשמור עד שבועיים במקפיא ועד כמה ימים במקרר.
ספר מעולה מעולה “חצי חצי” אני חורשת עליווו הוא מהמם