-
מרכיבים17
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
מרכיבים 17 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
200 גרם חמאה
-
3 ביצים L
-
1 1/4כוסות או 180 גרם קמח לבן
-
1כף או 10 גרם אבקת קקאו
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 כפות חלב 3%
-
1/2 כפית צבע מאכל אדום
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית חומץ 5%
ציפוי
-
100 גרם שוקולד לבן
-
2 כפות חלב 3%
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1גביע או 250 גרם גבינת שמנת 30%
קישוט
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את שקעי התבנית או מרפדים במנז’טים.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הביצים, הקמח, הקקאו, הסוכר, המלח ותמצית הווניל, 2-3 דקות עד שהתערובת אחידה, קרמית וקצת יותר בהירה. מערבבים בכוס את החלב עם צבע המאכל. מוסיפים את החלב הצבוע למיקסר תוך כדי עיבוד. מגבירים את מהירות המיקסר ומעבדים עד שהתערובת צבועה באופן אחיד.
- בכוס גדולה שמים את הסודה לשתייה, מוסיפים את החומץ ומערבבים. מוסיפים מיד לתערובת שבקערת המיקסר ומעבדים לאיחוד. מוציאים את הקערה מהמיקסר ועוברים בעזרת לקקן על התחתית והדפנות, כדי לוודא שכל התערובת צבועה באדום.
- ממלאים את השקעים בתבנית עד 3/4 מגובה הדפנות לקאפקייקס גבוהים (או עד 1/2 מהגובה לקאפקייקס נמוכים). אופים כ-20-25 דקות להתייצבות, או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים. מצננים לגמרי.
- מכינים את הציפוי: בקערה מתאימה במיקרוגל ממיסים את השוקולד הלבן עם החלב.
במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג לקצפת רכה. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן וגבינת השמנת ומקציפים קצת, רק לאיחוד. מעבירים לשקית זילוף (עם פייה חלקה או משוננת) ומזלפים ספירלה על כל קאפקייק. מקשטים בסוכריות קטנות ומגישים. שומרים במקרר. - מעבירים לשקית זילוף עם פייה חלקה או משוננת ומזלפים ספירלה על כל קאפקייק. מקשטים בסוכריות קטנות ומגישים. שומרים במקרר.
- מקשטים בסוכריות הקטנות ומגישים. שומרים במקרר.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את שקעי התבנית או מרפדים במנז’טים.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הביצים, הקמח, הקקאו, הסוכר, המלח ותמצית הווניל, 2-3 דקות עד שהתערובת אחידה, קרמית וקצת יותר בהירה. מערבבים בכוס את החלב עם צבע המאכל. מוסיפים את החלב הצבוע למיקסר תוך כדי עיבוד. מגבירים את מהירות המיקסר ומעבדים עד שהתערובת צבועה באופן אחיד.
- בכוס גדולה שמים את הסודה לשתייה, מוסיפים את החומץ ומערבבים. מוסיפים מיד לתערובת שבקערת המיקסר ומעבדים לאיחוד. מוציאים את הקערה מהמיקסר ועוברים בעזרת לקקן על התחתית והדפנות, כדי לוודא שכל התערובת צבועה באדום.
- ממלאים את השקעים בתבנית עד 3/4 מגובה הדפנות לקאפקייקס גבוהים (או עד 1/2 מהגובה לקאפקייקס נמוכים). אופים כ-20-25 דקות להתייצבות, או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים. מצננים לגמרי.
- מכינים את הציפוי: בקערה מתאימה במיקרוגל ממיסים את השוקולד הלבן עם החלב.
במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג לקצפת רכה. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן וגבינת השמנת ומקציפים קצת, רק לאיחוד. מעבירים לשקית זילוף (עם פייה חלקה או משוננת) ומזלפים ספירלה על כל קאפקייק. מקשטים בסוכריות קטנות ומגישים. שומרים במקרר. - מעבירים לשקית זילוף עם פייה חלקה או משוננת ומזלפים ספירלה על כל קאפקייק. מקשטים בסוכריות קטנות ומגישים. שומרים במקרר.
- מקשטים בסוכריות הקטנות ומגישים. שומרים במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
אם אני רוצה לעשות אותם פרווה אפשר להחליף את החלב במים ?
לא ניתן להפוך את הקאפקייקס לפרווה, כל הקרם שלהם חלבי והחלב בקאפקייקס עצמם חשוב למרקם.