-
מרכיבים5
-
הכנה 30 דק׳כולל 9 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 5 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 9 שעות | קלוריות | כמות מנות 9 |
---|
מצרכים
מצרכים
קסטה
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1קופסה או 400 גרם חלב מרוכז
-
12 עוגיות אוראו בינוניות
-
1 חבילה פתי בר וניל
-
300 גרם שוקולד חלב
אופן הכנה
- טוחנים דק את עוגיות האוראו במעבד המזון או בעזרת מערוך. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת. מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים לאיחוד. מוסיפים את פירורי העוגיות ומקציפים קצרות לאיחוד.
- מסדרים בתבנית בצפיפות את שכבת הביסקוויטים. משטחים מעל את תערובת הגלידה ומכסים בשכבת ביסקוויטים נוספת.
- מניילנים ומקפיאים למשך הלילה.
- מחלצים מהתבנית בעזרת הנייר ופורסים בסכין לגודל ביסקוויט.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל. מעבירים לכוס, כדי שאפשר יהיה לטבול את הקסטות לעומק. טובלים כל קסטה עד 1/2 הגובה. אפשר לקשט גם עם עוד פירורי עוגיות. מגישים קפוא.
אופן הכנה
- טוחנים דק את עוגיות האוראו במעבד המזון או בעזרת מערוך. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת. מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים לאיחוד. מוסיפים את פירורי העוגיות ומקציפים קצרות לאיחוד.
- מסדרים בתבנית בצפיפות את שכבת הביסקוויטים. משטחים מעל את תערובת הגלידה ומכסים בשכבת ביסקוויטים נוספת.
- מניילנים ומקפיאים למשך הלילה.
- מחלצים מהתבנית בעזרת הנייר ופורסים בסכין לגודל ביסקוויט.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל. מעבירים לכוס, כדי שאפשר יהיה לטבול את הקסטות לעומק. טובלים כל קסטה עד 1/2 הגובה. אפשר לקשט גם עם עוד פירורי עוגיות. מגישים קפוא.
הערות
- אם השוקולד סמיך מדי, אפשר לדלל אותו עם 2 כפות שמן
הערות
- אם השוקולד סמיך מדי, אפשר לדלל אותו עם 2 כפות שמן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
מה במקום החלב מרוכז??
לא ניתן להחליף את החלב המרוכז. ניתן להשיג בכל רשתות השיווק הנבחרות
יצא לי מימי. עד כה עשיתי עם פודינג וניל והפעם לא. למה יצא מימי? הקצפתי 5 דקות ועדיין מימי
יש להקציף את השמנת המתוקה עד שהיא מתייצבת ואז להוסיף בבת אחת את החלב המרוכז ולהקציף במהירות בינונית 6-7 שניות בלבד עד שהחלב נטמע בשמנת. לא יותר! (ראו סרטון בתחילת המתכון).