עוגיות קרקר מתוקות שלא תוכלו להפסיק לנשנש
עוגיות קרקר מתוקות, פריכות, זהובות, מתפצחות בפה, עשירות בגרעינים והכי פשוטות להכנה. מערבבים את כל המרכיבים, אופים ותוך זמן קצר ניחוח העוגיות יתפשט בבית
עוגיות קרקר מתוקות, פריכות, זהובות, מתפצחות בפה, עשירות בגרעינים והכי פשוטות להכנה. מערבבים את כל המרכיבים, אופים ותוך זמן קצר ניחוח העוגיות יתפשט בבית
- קרין גורן
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית מלבנית ענקית (תבנית תנור) - 40X32
-
1 חלבון M
-
1/2כוס או 120 גרם סוכר חום כהה
-
2שקיות או 20 גרם סוכר וניל
-
80 גרם שומשום
-
1 כוס שקדים פרוסים
-
1 כוס גרעיני דלעת
-
1 כוס גרעיני חמנייה
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-140 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות בתרסיס השמן.
- בקערה מערבבים (לא מקציפים) את החלבון, הסוכר החום וסוכר הווניל.
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בכף בעדינות עד שכל הפיצוחים נראים רטובים.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומורחים אותה למלבן דק.
- חותכים לריבועים קטנים בעזרת הסכין (ממש גוררים את הסכין ימינה ושמאלה על הנייר, ליצירת רווחים בין העוגיות).
- אופים 50 דקות, לייבוש והשחמה. מצננים ומפרידים לעוגיות.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-140 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות בתרסיס השמן.
- בקערה מערבבים (לא מקציפים) את החלבון, הסוכר החום וסוכר הווניל.
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בכף בעדינות עד שכל הפיצוחים נראים רטובים.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומורחים אותה למלבן דק.
- חותכים לריבועים קטנים בעזרת הסכין (ממש גוררים את הסכין ימינה ושמאלה על הנייר, ליצירת רווחים בין העוגיות).
- אופים 50 דקות, לייבוש והשחמה. מצננים ומפרידים לעוגיות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (10)
האם אפשר להחליף את הסוכר חום בסילאן טיבעי או בדבש?
אפשר, אבל שימי לב להמרת המידות. כוס סילאן טבעי = 1 כוס סוכר. חיסרון: הטעם שלו נוטה להיות חזק ומשתלט. צריך לקחת בחשבון שהוא גם צובע את המאפים. 3/4 כוס של דבש = 1 כוס סוכר. מומלץ להפחית את כמות הנוזלים בכרבע כוס ואת טמפרטורת האפייה ב10 מעלות לפחות. חיסרון: בתהליך החימום הדבש מאבד את מרב הוויטמינים והמינרלים שקיימים בו.