-
מרכיבים5
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 5 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית מלבנית ענקית (תבנית תנור) - 40X32
-
1 1/4כוסות או 250 גרם סוכר לבן
-
3 ביצים M
-
1 כפית תמצית שקדים
-
3כוסות או 420 גרם קמח תופח
-
2כוסות או 200 גרם שקדים טבעיים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- במיקסר מקציפים את הסוכר, הביצים ותמצית השקדים במשך 10 דקות במהירות גבוהה.
- מוסיפים את הקמח ומקציפים לבצק רטוב. מערבבים פנימה ידנית את השקדים.
- בידיים רטובות יוצרים 2 גלילים, מניחים על גבי התבנית ואופים 30 דקות להזהבה והתייצבות. מצננים.
- מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות. פורסים את הגלילים בסכין חדה לעובי 1/2 ס”מ באלכסון. מסדרים על רשת התנור ומחזירים לאפייה לייבוש ל-20 דקות.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- במיקסר מקציפים את הסוכר, הביצים ותמצית השקדים במשך 10 דקות במהירות גבוהה.
- מוסיפים את הקמח ומקציפים לבצק רטוב. מערבבים פנימה ידנית את השקדים.
- בידיים רטובות יוצרים 2 גלילים, מניחים על גבי התבנית ואופים 30 דקות להזהבה והתייצבות. מצננים.
- מנמיכים את חום התנור ל-140 מעלות. פורסים את הגלילים בסכין חדה לעובי 1/2 ס”מ באלכסון. מסדרים על רשת התנור ומחזירים לאפייה לייבוש ל-20 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (27)
האם אפשר לעשות עם קמח כוסמין 80%? אם כן, מה המינונים?
כן, אין בעיה, אותם המינונים
האם אפשר להקפיא את הגליל עד לחתוך?
לא מומלץ, אבל כן ניתן לשים ללילה במקרר
חשוב לציין ,שצריך שהגלילים ממש יתקררו לפני שפורסים אותם,אחרת הם מתפוררים..אפילו יום אחרי או בקירור..מתכון מעולה!
צודקת ותודה רבה לך!