-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית מרובעת 20X20
מלית
-
150 גרם חמאה
-
1/3 כוס דבש
-
2 כפות שמנת מתוקה 38%
-
3/4 כוס סוכר חום כהה
-
3כוסות או 300 גרם אגוזי פקאן
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: במעבד מזון מעבדים חמאה עם סוכר, קמח, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית.
- מוסיפים חלב ומעבדים לבצק חלק.
- משטחים בידיים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, דוקרים במזלג ואופים בחום של 180 מעלות כ-10-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו עובד.
- מכינים את המלית: בסיר מחממים חמאה, דבש, שמנת מתוקה וסוכר חום עד שהחמאה נמסה. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה על אש גבוהה במשך דקה-שתיים. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הפקאנים.
- מרכיבים ואופים: יוצקים את התערובת על הבצק האפוי למחצה ומחזירים לתנור (ב-180 מעלות עדיין) ל-15-20 דקות, עד שהמלית האגוזים מבעבעת ושחומה.
- מצננים לחלוטין על השיש (לפחות שעתיים). מעבירים להמשך קירור במקרר לשעתיים נוספות כדי להקל על הפריסה.
- מחלצים מהתבנית (בעזרת נייר האפייה) ופורסים לריבועים.
- שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: במעבד מזון מעבדים חמאה עם סוכר, קמח, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית.
- מוסיפים חלב ומעבדים לבצק חלק.
- משטחים בידיים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, דוקרים במזלג ואופים בחום של 180 מעלות כ-10-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו עובד.
- מכינים את המלית: בסיר מחממים חמאה, דבש, שמנת מתוקה וסוכר חום עד שהחמאה נמסה. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה על אש גבוהה במשך דקה-שתיים. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הפקאנים.
- מרכיבים ואופים: יוצקים את התערובת על הבצק האפוי למחצה ומחזירים לתנור (ב-180 מעלות עדיין) ל-15-20 דקות, עד שהמלית האגוזים מבעבעת ושחומה.
- מצננים לחלוטין על השיש (לפחות שעתיים). מעבירים להמשך קירור במקרר לשעתיים נוספות כדי להקל על הפריסה.
- מחלצים מהתבנית (בעזרת נייר האפייה) ופורסים לריבועים.
- שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (33)
קרין היקרה, האם צריך לחתוך את האגוזים או להשאיר אותם שלמים
היי בת-חן, להשאיר אותם שלמים
הי, ניתן להמיר לפרווה?
היי מלכה, כן, באמצעות מרגרינה ושמנת צמחית