צ’ורוס
- קרין גורן
-
מרכיבים8
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
אם אתם אוהבים צ’ורוס – אל תפספסו את המתכון הזה. סופגניות צ’ורוס משגעות, פריכות וממש קלות להכנה עם ציפוי סוכר מתפצפץ שאפשר להגיש עם כל רוטב טעים שאוהבים – שוקולד, ריבת חלב או אפילו גנאש שוקולד לבן. שילוב משגע של מרקמים וטעמים בסופגניות צ’ורוס מטריפות שיהפכו ללהיט בחנוכה.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים להכנת צ'ורוס
מצרכים להכנת צ'ורוס
בצק צ'ורוס
ציפוי
אופן הכנה
- בצק צ’ורוס: בסיר מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח.
- מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עד לבצק חלק ללא גושים. ממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך דקה, עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.
- מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך דקה, לצינון חלקי של הבצק.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת. הבצק יתפרק לגושים - וזה בסדר: ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.
- על ידיות של סיר גדול קושרים חוט עמיד בחום משני הצדדים. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
- טיגון צ’ורוס: מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס”מ ומזלפים צ’ורוס לשמן הרותח. לחיתוך הזילוף משתמשים בחוט שקשור על הסיר. מטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
- מגלגלים את הצ’ורוס בסוכר ומגישים מיד.
הישר מדרום אמריקה לישראל במיוחד לחנוכה - עוד מתכון נפלא של צ’ורוס
אופן הכנה
- בצק צ’ורוס: בסיר מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח.
- מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עד לבצק חלק ללא גושים. ממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך דקה, עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.
- מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך דקה, לצינון חלקי של הבצק.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת. הבצק יתפרק לגושים - וזה בסדר: ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.
- על ידיות של סיר גדול קושרים חוט עמיד בחום משני הצדדים. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
- טיגון צ’ורוס: מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס”מ ומזלפים צ’ורוס לשמן הרותח. לחיתוך הזילוף משתמשים בחוט שקשור על הסיר. מטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
- מגלגלים את הצ’ורוס בסוכר ומגישים מיד.
הישר מדרום אמריקה לישראל במיוחד לחנוכה - עוד מתכון נפלא של צ’ורוס
הערות
- תצטרכו למתכון 3-4 ביצים, תלוי בסמיכות הבצק.
הערות
- תצטרכו למתכון 3-4 ביצים, תלוי בסמיכות הבצק.
קטגוריות
אביזרים
טכניקות
אם אתם אוהבים צ’ורוס - אל תפספסו את המתכון הזה. סופגניות צ’ורוס משגעות, פריכות וממש קלות להכנה עם ציפוי סוכר מתפצפץ שאפשר להגיש עם כל רוטב טעים שאוהבים - שוקולד, ריבת חלב או אפילו גנאש שוקולד לבן. שילוב משגע של מרקמים וטעמים בסופגניות צ’ורוס מטריפות שיהפכו ללהיט בחנוכה.
תגובות (121)
וואי יצא משגע ,ליקקו את האצבעות
איזה כיף 🙂
יצא נדירר טעים ברמותת אני עשיתי עם שתי ביצים L יצא פצהה!
איזה כיף תמר 🙂
שמתי 3 ביצים L לדעתי זה מספיק הצורה לא ממש נשמרת כצ’ורוס אבל אכיל טעים והילדים אהבו
היי אסתי, שמחה לדעת שהילדים אהבו