-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבנית מלבנית ענקית (תבנית תנור) - 40X32
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1קובייה או 50 גרם שמרים טריים
-
2 2/3כוסות או 650 מ"ל מים פושרים
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 כף מלח דק
-
1/3 כוס שמן זית
אופן הכנה
- לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בנדיבות בשמן זית.
- מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית (זהירות לא להתעסק איתו יותר מדי, אחרת הוא יתכווץ כשננסה למתוח אותו). מותחים את הבצק בידיים משומנות בשמן זית, עד שהוא מכסה את כל התבנית.
- יוצרים בבצק גומות בעזרת האצבעות, יוצקים עליו באופן אחיד בעזרת כף בערך 1/4 כוס שמן זית, מפזרים מלח גס ורוזמרין ומטביעים את פרוסות שיני השום.
- מניחים 20 דקות לתפיחה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהפוקאצ’ה ריחנית וזהובה גם מלמטה.
- פורסים לריבועים ומגישים.
אופן הכנה
- לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בנדיבות בשמן זית.
- מעבירים בעדינות את הבצק לתבנית (זהירות לא להתעסק איתו יותר מדי, אחרת הוא יתכווץ כשננסה למתוח אותו). מותחים את הבצק בידיים משומנות בשמן זית, עד שהוא מכסה את כל התבנית.
- יוצרים בבצק גומות בעזרת האצבעות, יוצקים עליו באופן אחיד בעזרת כף בערך 1/4 כוס שמן זית, מפזרים מלח גס ורוזמרין ומטביעים את פרוסות שיני השום.
- מניחים 20 דקות לתפיחה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות עד שהפוקאצ’ה ריחנית וזהובה גם מלמטה.
- פורסים לריבועים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (9)
לא כתוב במתכון שום שום…….מה עושים? איפה זה נכנס?
היי אביגיל, תודה רבה שכתבת! הוספתי כעת במתכון
אפשר להכין את הבצק בערב המאוחר שיתפח ורק בבוקר להתעסק איתו ולאפות?
אפשר אם נותנים לבצק לתפוח במקרר. בהצלחה רבה (:
האם אפשרי להקפיא מיד לאחר האפיה? אם כן כיצד הכי טוב להפשיר ולחמם אח”כ? תודה
האם אפשר להקפיא אחרי האפיה?!
אפשר, וכדאי לחמם אחרי ההפשרה בתנור. התוצאה לא תהיה כמובן כמו אפייה טרייה…
האם אפשר שמרים יבשים???
כן, זה אפשרי. הסבר לשימוש בשמרים יבשים ויחסי המרה בלינק המצורף: https://foody.co.il/%d7%9e%d7%94-%d7%94%d7%94%d7%91%d7%93%d7%9c-%d7%91%d7%99%d7%9f-%d7%a9%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a9%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%99%d7%91%d7%a9%d7%99%d7%9d/?auto=1
בהצלחה(: