-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
עוגיות שוקולד נמסות בפה בטעם של חטא מתוק. כדי שהעוגיות ייראו עמוסות בהמון שוקולד, מומלץ לטבול את כדורי הבצק (לפני האפייה) בקערית עם שוקולד צ’יפס – העוגיות ייראו הרבה יותר שוקולדיות, מזמינות ומגרות. להכנת העוגיות מומלץ להשתמש בקמח מצה לאפייה שטחון דק-דק (ממש נראה כמו קמח רגיל). אם אתם לא משיגים אותו, אפשר להחליף ב- 2 כפות שטוחות קמח מצה + 2 כפות שטוחות קמח תפוחי אדמה.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 גרם שוקולד מריר
-
50 גרם חמאה
-
3 ביצים L
-
1 כוס סוכר לבן
-
2 כפות שטוחות קמח מצהלגרסה ללא גלוטן (לא בפסח) - קמח ללא גלוטן
-
2 כפות שטוחות קמח תפוחי אדמה
-
1/4 כפית אבקת אפייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 כוס אגוזי מלך
-
1 כוס שוקולד צ’יפס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
- בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת אחידה וקצת מגדילה את נפחה.
- מוסיפים לתערובת הביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה ומלח וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ’יפס.
- מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר.
- אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. הן אמורות לצאת מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור). רק אחרי שהעוגיות התקררו לגמרי משחררים אותן בעדינות מנייר האפייה ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
תוסיפו עוד צנצנת לצנצנת העוגיות הנהדרות לפסח - ממתק שוקולד בשלושה צבעים שכולם יטרפו!
כיפיות, מהירות ויגרפו ים של מחמאות - עוגיות סנדוויץ’ מרנג עם ריבת חלב
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקרוגל ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
- בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית ביצים וסוכר במשך דקה-שתיים, עד שהתערובת אחידה וקצת מגדילה את נפחה.
- מוסיפים לתערובת הביצים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים קמח מצה, קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה ומלח וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ’יפס.
- מניחים גבעות מהתערובת באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית. אם אין אז ב-2 כפות רגילות). התערובת תשתטח לשלוליות גדולות וזה בסדר.
- אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות סדוקות ומבריקות. הן אמורות לצאת מהתנור כשהן עדיין רכות (העוגיות יתייצבו במהלך הקירור). רק אחרי שהעוגיות התקררו לגמרי משחררים אותן בעדינות מנייר האפייה ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
תוסיפו עוד צנצנת לצנצנת העוגיות הנהדרות לפסח - ממתק שוקולד בשלושה צבעים שכולם יטרפו!
כיפיות, מהירות ויגרפו ים של מחמאות - עוגיות סנדוויץ’ מרנג עם ריבת חלב
הערות
- לעיצוב נוח של עוגיות אחידות בגודלן אני משתמשת בכף גלידה קפיצית. פשוט ממלאים את הכף בבלילה ולוחצים את הקפיץ מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה – בלי נזילות וטפטופים, ועם עוגיות עגולות בגודל זהה, כמו בקונדיטוריה.
הערות
- לעיצוב נוח של עוגיות אחידות בגודלן אני משתמשת בכף גלידה קפיצית. פשוט ממלאים את הכף בבלילה ולוחצים את הקפיץ מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה – בלי נזילות וטפטופים, ועם עוגיות עגולות בגודל זהה, כמו בקונדיטוריה.
תגובות (40)
הכנתי את העגיות יצא טילללל
תודה רבה שולמית, משמח לקרוא
כל הפסח הכנתי אותם …והן נטרפו תוך 5 דקות.. נגמר פסח ואין להשיג קמח מצה .במה אפשר להחליף
פשוט בקמח רגיל