-
מרכיבים10
-
הכנה 40 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
הסוד של כל מוס שוקולד אוורירי הוא ביצים מוקצפות, אבל אני נרתעת מהכנת קינוחים עם ביצים נאות. הפתרון שמצאתי הוא להרתיח דבש ולצקת אותו בעודו רותח על החלמונים תוך כדי הקצפה. המוס מתקבל קטיפתי ואוורירי, אבל גם יציב דיו לשמש מלית לעוגה. מכיוון שבענייני רושם עסקינן, אני מכינה ממנו דווקא עוגות מוס אישיות בתבניות חצי כדור מסיליקון. בתור בסיס אפשר להשתמש בעיגול דק של עוגת טורט (מותר גם לקרוץ עיגולים מפרוסות דקות של עוגה בחושה קנויה). אני מעדיפה לפזר אגוזי פקאן מסוכרים וטחונים (פקאן “סיני”), לבסיס מתוק ודקיק, שמהווה שכבת הפרדה קראנצ’ית בין המוס לצלחת.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס
-
100 גרם פקאנים מסוכרים
מוס שוקולד
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
3 חלמונים L
-
3כפות או 35 גרם סוכר לבן
-
3כפות או 60 גרם דבש
-
350 גרם שוקולד מריר
-
2 כפות חלב 3%
ציפוי שוקולד
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
120 גרם שוקולד מריר
קישוט
-
50 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה
- מכינים את המוס ומקפיאים: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה לקצפת כמעט יציבה (אבל עדיין מעט רכה) ושומרים במקרר.
- מקציפים במיקסר חלמונים וסוכר במהירות גבוהה במשך 2 דקות.
- במקביל, במחבת קטנה מרתיחים דבש, עד שהוא מבעבע ברתיחה מלאה. יוצקים את הדבש הרותח בזרם דק לחלמונים, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף 5 דקות נוספות, עד שהקערה קרה למגע והקצף סמיך ובהיר. בינתיים ממיסים את השוקולד. מקפלים את השוקולד החם לקצף החלמונים עד לקבלת תערובת אחידה (היא תסמיך מאוד, וזה בסדר).
- טורפים פנימה את החלב יחד עם רבע מכמות הקצפת. מקפלים בעדינות את יתרת הקצפת עד לקבלת מוס חלק וקטיפתי. יוצקים לתבניות ומפזרים מלמעלה פקאנים מסוכרים טחונים.
- מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות (עדיף למשך הלילה), להתקשות.
- מכינים את ציפוי השוקולד, מקשטים ומצפים: מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים לטמפרטורת החדר.
- מחלצים את הכיפות מהתבניות בלחיצה ומניחים על רשת לציפוי (מניחים מתחת לרשת תבנית נקייה או נייר אפייה לקליטת הטיפטופים). יוצקים כף ציפוי על כל כיפה ומניחים לו לזלוג למטה בחופשיות.
- מעבירים את השוקולד הלבן המומס לשקית זילוף קטנה (או אפילו לפינה תחתונה של שקית ניילון לסנדביצ’ים). גוזרים את השפיץ לפתח דקיק ומזלפים את השוקולד בתנועות מהירות קדימה ואחורה על הכיפות.
- שומרים במקפיא ומעבירים למקרר שעה לפני ההגשה. מגישים קר מאוד.
אופן הכנה
- מכינים את המוס ומקפיאים: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה לקצפת כמעט יציבה (אבל עדיין מעט רכה) ושומרים במקרר.
- מקציפים במיקסר חלמונים וסוכר במהירות גבוהה במשך 2 דקות.
- במקביל, במחבת קטנה מרתיחים דבש, עד שהוא מבעבע ברתיחה מלאה. יוצקים את הדבש הרותח בזרם דק לחלמונים, תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף 5 דקות נוספות, עד שהקערה קרה למגע והקצף סמיך ובהיר. בינתיים ממיסים את השוקולד. מקפלים את השוקולד החם לקצף החלמונים עד לקבלת תערובת אחידה (היא תסמיך מאוד, וזה בסדר).
- טורפים פנימה את החלב יחד עם רבע מכמות הקצפת. מקפלים בעדינות את יתרת הקצפת עד לקבלת מוס חלק וקטיפתי. יוצקים לתבניות ומפזרים מלמעלה פקאנים מסוכרים טחונים.
- מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות (עדיף למשך הלילה), להתקשות.
- מכינים את ציפוי השוקולד, מקשטים ומצפים: מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהוא נמס. מצננים לטמפרטורת החדר.
- מחלצים את הכיפות מהתבניות בלחיצה ומניחים על רשת לציפוי (מניחים מתחת לרשת תבנית נקייה או נייר אפייה לקליטת הטיפטופים). יוצקים כף ציפוי על כל כיפה ומניחים לו לזלוג למטה בחופשיות.
- מעבירים את השוקולד הלבן המומס לשקית זילוף קטנה (או אפילו לפינה תחתונה של שקית ניילון לסנדביצ’ים). גוזרים את השפיץ לפתח דקיק ומזלפים את השוקולד בתנועות מהירות קדימה ואחורה על הכיפות.
- שומרים במקפיא ומעבירים למקרר שעה לפני ההגשה. מגישים קר מאוד.
תגובות (11)
היי, במה אפשר להמיר את הביצים? אני רוצה להכין בלי ביצים, או שאפשר לוותר עליהם
היי אסתי, לצערי אין תחליף לביצים
האם ניתן להכין בתבנית של עוגה (רינג עגול) במקום כיפות אישיות?
אפשר, כן
חשבנו להכין לערב החג. להכפיל כמויות.