טריקולד

טריקולד זו עוגת מוס שוקולד מפורסמת ללא אפייה שמורכבת משלוש שכבות בשלושה טעמי וצבעי שוקולד שונים ומעולים. עוגה שכל אחד ישמח לזלול
טריקולד זו עוגת מוס שוקולד מפורסמת ללא אפייה שמורכבת משלוש שכבות בשלושה טעמי וצבעי שוקולד שונים ומעולים. עוגה שכל אחד ישמח לזלול
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
עוגות מוס ושכבות
קרין גורן
X

מצרכים

מצרכים


מוס שוקולד מריר

מוס שוקולד חלב

מוס שוקולד לבן

ציפוי


אופן הכנה

  1. מתחילים את הכנת המוסים 4 שעות קודם (או לילה לפני): מרתיחים 3/4 מיכל שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. חוזרים על הפעולה עם השוקולדים האחרים - חלב ולבן. שימו לב - משתמשים רק במחצית מכמות השמנת המצוינת (3/4 כוס מתוך מיכל וחצי). מעבירים למקרר לצינון מלא (4 שעות או לילה שלם).
  2. מכינים את התחתית: ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה ביצים וסוכר. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת אחידה. יוצקים לתחתית של תבנית בקוטר 26 ס”מ ואופים ב-190 מעלות למשך 10-15 דקות עד להתייצבות (לא לייבש, צריך להישאר עסיסי במרקם של בראוניז).
  3. מסיימים את הכנת המוסים: מעבירים את תערובת השוקולד המריר הקרה למיקסר, יוצקים עליה את יתרת השמנת המתוקה (עוד 3/4 כוס) ומקציפים יחד לקצפת שוקולד יציבה אך לא נוקשה. מורחים על התחתית (מומלץ לרפד את התבנית בשקף כדי להקל על החילוץ). מקפיאים להתייצבות כ-20 דקות. חוזרים על הפעולה שוקולד החלב ומורחים את המוס מעל השוקולד המריר הקפוא. מקפיאים שוב ל-20 דקות ומסיימים בהכנת השוקולד הלבן באותו אופן. מקפיאים שעתיים להתקשות.
  4. מכינים את הציפוי: מרתיחים שמנת מתוקה עם מעט מלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט ויוצקים על העוגה הקפואה.
  5. מחזירים למקפיא ל 10 דקות התייצבות, משחררים בזהירות מהתבנית מקלפים את השקף ומעבירים למקרר להפשרה של שעתיים לפני ההגשה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (241)

Avatar

    Avatar
    שני כהן

    היי קרין, לגבי כמות השמנת בשוקלדים לא הצלחתי כל כך להבין שאני ממיסה את השוקולד כמה מ”ל אני צריכה לשים עם השוקולד וכמה מ”ל שמנת בהקצפה? בכל מוס גמה מ”ל שמנת סכ”ה?

      Avatar
      קרין גורן

      היי שני, לכל מוס משתמשים רק במחצית מכמות השמנת המצוינת 3/4 כוס מתוך מיכל וחצי
      ואח”כ עם היתרה את עושה את שלב 3 לכל מוס עם יתרת השמנת.

    Avatar
    מיכל

    היי קרין, תודה על המתכונים המושלמים, רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בקצפת צמחית, לא היה לנו בסופר שמנת מתוקה

      Avatar
      קרין גורן

      היי מיכל, ניתן אך פחות מומלץ להשתמש בקצפת צמחית במתכון זה כי אחוז השומן יותר נמוך והקרם פחות יציב.

    Avatar
    מיכל

    היי קרין, תודה על המתכונים המושלמים.

      Avatar
      קרין גורן

      היי מיכל, תודה לך 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות